Bănci și Asigurări

Randamentele la titlurile de stat sunt după nouă luni pe o pantă descendentă pentru scadenţele mari. Ministerul Finanţelor a împrumutat în septembrie 2,8 miliarde de lei, cu 29% sub program

Randamentele la titlurile de stat sunt după nouă luni...

Autor: Claudia Medrega

30.09.2019, 08:20 354

Ministerul Finanţelor a împrumutat în luna septembrie circa 2,8 mld. lei, cu 29% sub nivelul programat ♦ Suma împrumutată de Trezoreria Statului în primele nouă luni de pe piaţa internă s-a apropiat de 33 mld. lei ♦ Împrumuturile de pe pieţele externe au însumat 5,5 mld. euro.

Randamentele medii la titlurile de stat s-au înscris în septembrie pe un trend de scădere pentru scadenţele mari, de 3 ani şi peste, şi au staţionat pentru alte maturităţi sau au crescut uşor. Pe parcursul lunii septembrie, Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa internă 2,82 mld. lei, cu circa 1,2 mld. lei, respectiv cu 29% sub nivelul programat.

Randamentele din primele nouă luni din 2019 sunt mai mari comparativ cu valorile din ace­eaşi perioadă din 2018 doar pentru scadenţa de 6 luni, potrivit datelor Ministe­rului Finanţelor. Randamentele titlurilor de stat emise de Ministerul Finanţelor au fost în septembrie 2019 între 3,02% şi 4,06% pentru maturităţile cuprinse între 6 luni şi 10 ani.

În cazul certificatelor de trezorerie pe 6 luni, randamentul mediu a staţionat şi în septembrie la 3,02%, ca şi pe parcursul celor­lal­te luni din acest an, aceeaşi valoare fiind şi la sfârşitul anului 2018. Însă nivelul este uşor mai mare comparativ cu randamentul înre­gistrat pentru astfel de titluri în prima parte a anului 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO