Bănci și Asigurări

Preşedintele BERD revine în România

Preşedintele BERD revine în România

Autor: Claudia Medrega

27.01.2016, 15:41 497

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Sir Suma Chakrabarti, va reveni săptămâna viitoare în România, urmând să discute cu autorităţile române şi cu partenerii de afaceri. El a fost prima dată în România în 2013.

Preşedintele BERD va avea întâlniri cu preşedintele României, primul ministru, ministrul Finanţelor Publice şi guvernatorul BNR. Totodata, el se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre climatul investiţional, ritmul reformelor şi situaţia economică generală. 

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România. Până în prezent, banca a investit peste 7 mld. euro şi a mobilizat peste 14 mld euro din alte surse de finanţare.

Anul trecut, BERD a adoptat o noua strategie pentru Romania, care stabileşte priorităţile de investiţii pentru următorii patru ani: lărgirea accesului la finanţare, reducerea disparităţilor regionale prin îmbunătăţirea infrastructurii şi creşterea competitivităţii în sectorul privat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO