Bănci și Asigurări

Romexterra a strans 8 mil. dolari in 11 luni

16.12.2002, 00:00 13

Banca comerciala Romexterra a obtinut in primele 11 luni din acest an un profit brut de aproape 273 miliarde de lei (in jur de 8 milioane de dolari). Pe tot parcursul anului trecut banca a obtinut un profit de 157 miliarde de lei - putin peste 5 milioane de dolari. Activele bancii erau la sfarsitul lunii trecute de 3.128,5 miliarde de lei.
Capitalurile proprii ale bancii sunt in valoare de 895 miliarde lei, iar capitalul social este de 400 miliarde lei.
Romexterra este o banca de talie medie in sistemul bancar - avand in prezent aproape 20 de sucursale. De altfel reteaua teritoriala si sistemul informatic au facut din Romexterra o banca destul de interesanta si curtata de-a lungul timpului de investitori. Totusi, potrivit conducerii actionarii nu sunt interesati sa isi vanda pachetele de actiuni detinute.
Banca a fost infiintata in 1993 din initiativa a 1068 fondatori, persoane fizice, salariati in industria gazului metan. Printre actionarii bancii sunt Federatia Sindicatelor Libere din Industria petroliera Petrom Ploiesti - 19,9%, Liviu Luca, seful de sindicat al acestei Federatii, - 1,0023% si Inspet Ploiesti.
De la inceputul lunii noiembrie noul presedinte ale bancii este Vasile Ifrim (fostul vicepresedinte al Bancii Agricole), care cel mai probabil isi va impune propriile idei in strategia viitoare a bancii. Vicepresedinte al bancii a ramas Vasile Rosca, acesta ocupand aceasta functie de mai multi ani.
Ca planuri certe totusi pentru viitor sunt intrarea pe piata cardurilor de debit sub sigla MasterCard, extinderea retelei teritoriale si dezvoltarea activitatilor de leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24