Bănci și Asigurări

Ce s-a întâmplat cu peste 1,6 milioane poliţe City Insurance din cele 3,1 milioane de poliţe din 2021. ASF susţine că doar 16.577 poliţe City Insurance au fost închise din alte motive, iar restul până la 1,6 milioane au expirat. Active mai sunt 1,44 milioane poliţe

Ce s-a întâmplat cu peste 1,6 milioane poliţe City...

Autor: Mircea Nica

17.02.2022, 17:40 851

♦ După anunţul ASF privind deschiderea procedurii falimentului, City Insurance avea peste 3,1 milioane de poliţe active.

City Insurance, fostul lider al pie­ţei asigurărilor şi cel mai mare asi­gurător RCA, aflat acum în pro­ce­du­ră de faliment, mai are 1,44 milioane de poliţe active, în condiţiile în care aproxi­mativ 1,6 milioane de poliţe au ex­pirat, în timp ce 16.577 poliţe au fost închise din alte motive pre­cum de­nunţare, ne­plată a ratei sca­dente sau radiere ve­hi­cul, a trans­mis Au­to­ri­ta­tea de Supra­ve­­ghe­re Fi­nan­cia­ră (ASF) la solici­tarea ZF.

„Poliţele So­cie­­tăţii de Asi­gu­ra­re-Reasigurare City Insurance au încetat ca urmare a împlinirii ter­me­nului de valabi­li­ta­te. Practic, acestea au expirat. Con­form evidenţelor trans­mise de societate, până la această dată, 16.577 de poliţe au fost închise din alte motive, precum: de­nunţare, înstrăinare/radiere vehicul, ne­plată rate scadente“, au explicat reprezentanţii ASF.

Din cele 1,44 milioane de poliţe încă active ale City Insurance, 1,12 mi­lioane sunt poliţe RCA şi 321.630 sunt poliţe non RCA.

Deşi a început numărătoarea in­versă în ceea ce priveşte valabili­tatea aces­tor poliţe, dat fiind că Tribunalul Bucu­reşti a demarat oficial proce­du­ra de faliment a companiei City In­surance pe data de 9 februarie 2022, iar poliţele mai pot rămâne valabile ma­ximum 90 de zi­le, până atunci po­si­bilitatea ca do­sa­rele de daună şi ce­rerile de plată să con­tinue să se adu­ne sunt foarte mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO