Bănci și Asigurări

Şeful ANPC merge săptămâna viitoare la Bruxelles să clarifice ordonanţa privind creditele populaţiei

31.10.2010, 11:39 24

Preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC),Constantin Cerbulescu, merge săptămâna viitoare la ComisiaEuropeană, la Bruxelles, pentru a clarifica modul de aplicare aordonanţei 50 privind creditele populaţiei şi consideră că nu vorexista probleme, scrie Mediafax.

"Săptămâna viitoare voi merge la Bruxelles. Am solicitat oîntrevedere la nivelul Comisiei Europene, ca să clarificăm, nupentru că am fi primit o scrisoare. Am primit într-adevăr şi oscrisoare, una pentru lămuriri, nu de atenţionare sau desancţionare a României. Vom merge, vom discuta la nivelul CE şi amconvingerea - din punctul nostru de vedere, aşa cum şi ConsiliulConcurenţei a considerat -, că nu avem probleme", a spusCerbulescu, în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată duminicăla ProTV.

El a precizat că OUG 50 nu este ilegală şi a fost avizatăînainte de a fi aprobată de Guvern de mai multe autorităţi alestatului, inclusiv de Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE),cel care "veghează" asupra legalităţii şi includerii corecteîntr-un act normativ a unui stat membru a directiveloreuropene.

"Din momentul în care DAE a pus acest aviz (...) nu a existatniciun fel de altă discuţie, decât că această ordonanţă, cu toateprevederile sale, este corectă. Şi am vorbit cu ministrul carecoordonează DAE şi a spus că România nu are niciun fel de problemedin partea Comisiei Europene", a spus Cerbulescu. Citiţi mai multdespre modul de aplicare a ordonanţei50 pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO