Bănci și Asigurări

Şeful UniCredit: Sper că vom putea folosi valuta eliberată de BNR pentru creditare

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank

Rămâne însă problema cererii de credite pentru că de lichiditate nu duceam lipsă nici până acum. BNR a început să reducă RMO aşa cum a promis, însă din păcate nu lichiditatea din piaţă va face diferenţa între un 2014 bun sau mai puţin bun. Riscul de lichiditate s-a diminuat foarte mult, a fost o problemă la începutul crizei, dar acum nu mai este. În momentul de faţă riscul cel mai mare pentru piaţă este creşterea portofoliului de neperformante. Încă nu s-au oprit din creştere.

Răsvan Radu, CEO al UniCredit Ţiriac Bank Rămâne însă problema cererii de credite pentru că de lichiditate nu duceam lipsă nici până acum. BNR a început să reducă RMO aşa cum a promis, însă din păcate nu lichiditatea din piaţă va face diferenţa între un 2014 bun sau mai puţin bun. Riscul de lichiditate s-a diminuat foarte mult, a fost o problemă la începutul crizei, dar acum nu mai este. În momentul de faţă riscul cel mai mare pentru piaţă este creşterea portofoliului de neperformante. Încă nu s-au oprit din creştere.

Autor: Razvan Voican

27.01.2014, 00:07 475

„Sin­­gurul capitol la care n-am depăşit aşteptările este rata neperformantelor. Dar după un 2013 foarte bun şi ca vânzări, şi ca profitabilitate, vrem să facem o mare curăţenie în 2014, să vedem ce mai poate apărea anul acesta şi să luăm măsuri.“

UniCredit Ţiriac Bank, controlată de grupul italian UniCredit în parteneriat cu omul de afaceri Ion Ţiriac, îşi menţine obiectivul de creştere a portofoliului de credite, iar lichiditatea în valută eliberată de BNR din rezervele minime obligatorii (RMO) va avea ca destinaţie prioritară creditarea, afirmă Răsvan Radu, preşedintele executiv al băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO