Bănci și Asigurări

Senatorul PNL Florin Cîţu: „Adio investiţii! FMI confirmă că România trebuie să împrumute masiv doar pentru cheltuieli curente”

Senatorul PNL Florin Cîţu: „Adio investiţii! FMI confirmă că România trebuie să împrumute masiv doar pentru cheltuieli curente”

Autor: Departamentul Politic

14.04.2019, 09:42 531

Florin Cîţu a declarat că FMI a confirmat că România trebuie să împrumute masiv bani pentru cheltuielile curente, iar necesarul de finanţare a ajuns, în 2018, la circa 82 miliarde lei. Senatorul PNL a precizat Guvernul pregăteşte ordonanţe de urgenţă mult mai nocive ca OUG 114 fiscală.

„Adio investiţii! FMI confirmă că România trebuie să împrumute masiv doar pentru cheltuieli curente! Ministerul Finanţelor Publice încearcă să ascundă informaţia, dar a publicat-o FMI. În ultimii doi ani MFP a prezentat din ce în ce mai puţine informaţii şi mereu cu întârziere. Este un comportament normal pentru un guvern care masluieste datele şi ascunde informaţii. Funcţionarii din MFP şi CNSP ştiu foarte bine că sunt părtaşi la măsluirea datelor şi distrugerea economiei. Toţi cei responsabili pentru situaţia în care a ajuns România astăzi, vor plăti”, a scris Florin Cîţu, duminică, pe Facebook.

Acesta a adăugat că necesarul de finanţare al României pe 2018 a fost de 82 miliarde lei, cu 20 miliarde mai mult comparativ cu anul precedent, bani care trebuie împrumutaţi la dobânzi duble faţă de decembrie 216.

„Atenţie! Necesarul de finanţare al României în 2018 a ajuns la ...sunteţi pregătiţi? .... aproximativ 82 miliarde lei. Cu 20 de miliarde lei mai mult decât în 2017. Aceşti bani trebuie împrumutaţi la dobânzi care s-au dublat şi triplat faţă de decembrie 2016- cele mai mari dobânzi din UE. Mai mult România este singura ţară din UE care se împrumută mai scump de la un an la altul. Grecia se împrumută mai ieftin şi cu dobânzi în scădere de la un an la altul”, a completat liberalul.

Executivul tot introduce de doi încoace taxe noi şi accize pentru că România a devenit mai riscantă decât Grecia pe pieţele financiare, mai spune senatorul PNL.

„După doi ani de guvernare PSD +ALDE: România este considerată de pieţele financiare mai riscantă decât Grecia!!! De aceea, de doi ani de zile guvernul tot introduce taxe noi accize şi pe final de an în 2018 a venit cu OUG 114. Dragnea este disperat, are nevoie de bani pentru că ştie că fără să plătească nu primeşte voturi. Pentru PSD+ALDE lucrurile sunt clare. Gaura din finanţele publice poate să fie acoperită prin tăieri de cheltuieli, concedierea rudelor, amânatelor, amanţilor, incompetenţilor din aparatul de stat. Dragnea, exact ca în ultimii doi ani, o să crească taxele pentru că ştie foarte bine că sectorul privat nu-l votează. Ordonanţele, mult mai nocive pentru sectorul privat ca OUG 114, sunt pregătite”, a conchis Cîţu.

AFACERI DE LA ZERO