Bănci și Asigurări

SIF Oltenia a primit de la Erste cei 140 mil.euro pentru vânzarea pachetului de 6,2% din acţiunile BCR

SIF Oltenia a primit de la Erste cei 140 mil.euro pentru...

Autor: Roxana Rosu

09.10.2018, 15:01 658

Operaţiunea de vânzare către Erste Group a pachetului de 1,02 miliarde acţiuni (6,29%) deţinut de SIF Oltenia la BCR a fost finalizată astăzi, iar suma de 140 milioane euro a ajuns în contul societăţii de investiţii financiare, a anunţat SIF Oltenia pe Bursa de Valori Bucureşi.

”Transferul s-a realizat in baza Hotararii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor nr.3 din data de 04.10.2018. Suma de 140.000.000 Euro (contravaloarea pachetului de actiuni vandut)  a fost virata de catre cumparator in contul S.I.F. Oltenia S.A”.

Contractul de vânzare-cumpărare între SIF Oltenia şi Erste a fost semnat pe 16 august, iar implementarea lui era condiţionată de obţinerea aprobărilor societare si de reglementare de la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor in cazul SIF Oltenia, respectiv Banca Central Europeana în cazul Erste Group Bank. Anterior, Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia aprobase tranzacţia în şedinţa din 25 iunie.

Acţionarii SIF Oltenia au aprobat vânzarea la adunarea generală din 4 octombrie.

În urma acestei tranzacţii, austriecii de la Erste Bank vor ajunge la 99,88% din capitalul social al BCR, ceea ce înseamnă că 0,12% din banca locală se află în prezent în principal în mâinile angajaţilor şi ale foştilor angajaţi.

În acţionariatul SIF Oltenia figurau la finele anului trecut patru SIF-uri, cu o participaţie cumulată de 10,08%, în timp ce cele cinci fonduri de pensii controlează în total 12%, potrivit datelor agregate de ZF. SIF Moldova este şi cel mai mare acţionari dintre toate SIF-urile în cadrul SIF Oltenia, cu o deţinere, la finalul anului 2017, de 4,95% .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO