Bănci și Asigurări

Ce spun bancherii despre scadenţarul unui credit în scenariul invocat de ANPC cu rambursarea în rate egale a principalului şi a dobânzii: „Nu se închide creditul în perioada de acordare. Nu am găsit formula matematică“

Se poate sau nu se poate face scadenţarul unui credit pe modelul indicat de ANPC când a amendat 19 bănci? Bancherii caută încă formula matematică

Ce spun bancherii despre scadenţarul unui credit în...

Autor: Mircea Nica

04.06.2023, 16:31 18186

„Luând un credit cu aceeaşi valoare, pe aceeaşi perioadă de timp, simulându-l în cele două variante posibile astăzi şi într-o variantă posibilă dată de colegii de la ANPC nu am găsit formula matematică“ Dobânda nu poate fi fixă, este dobândă la sold, au spus reprezentanţi din industria bancară.

Scenariul pe care Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) l-a înaintat industriei bancare, respectiv posibilitatea rambursării în rate egale a principalului şi a dobânzii, este matematic imposibil pentru că nu se închide creditul în perioada de acordare, după cum susţin reprezentanţi din industria bancară.

„Noi am încercat să găsim, dar varianta nu există, cel puţin din ce ştim noi. Evaluăm în continuare dacă este vreo perspectivă, dar noi nu am găsit-o. Dacă noi simulăm pe grafic ceea ce se doreşte, egalitatea între capital şi dobândă, într-o rată, indiferent de nivelul ei creditul nu se închide în perioada de acordare a lui. Luând un credit cu aceeaşi valoare, pe aceeaşi perioadă de timp, simulându-l în cele două va­riante posibile astăzi şi într-o variantă posibilă dată de colegii de la ANPC nu am găsit formula ma­te­matică“, a spus un bancher pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro