• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8347
  • Leu / USD4.7020
Bănci și Asigurări

Ce spune James Stewart după plecarea de la Raiffeisen: „Când am venit pentru prima dată în România nu ştiam că voi petrece următorii 21 de ani din viaţă aici.” El va prelua conducerea operaţiunilor grupului austriac din Bosnia şi Herţegovina

Ce spune James Stewart după plecarea de la Raiffeisen: „Când am venit pentru prima dată în România nu ştiam că voi petrece următorii 21 de ani din viaţă aici.” El va prelua conducerea operaţiunilor grupului austriac din Bosnia şi Herţegovina

Autor: Robert Manea

23.03.2021, 19:04 292

James Stewart, vicepreşedintele Raiffeisen Bank România, responsabil de operaţiunile de trezorerie şi piaţa de capital, îşi va termina mandatul la Bucureşti începând cu 31 martie urmând să preia poziţia de CEO interimar al Raiffeisen Bank Bosnia şi Herţegovina, o altă filială al grupului austriac.

James Stewart a fos implicat de la început în procesul de cumpărare al băncii Agricole de la începutul anului 2000 care a propulsat Raiffeisen Bank în topul pieţei.

El a fost implicat alături de Steven van Groningen în toate proiectele de dezvoltare ale Raiffeisen în România.

După o restructurare rapidă a băncii Agricole în urma achiziţiei, au urmat o consolidare şi o creştere puternică pentru Raiffeisen Bank transformând privatizarea băncii Agricole într-o privatizare de succes, având în vedere că banca de stat fusese la un pas de a fi lichidată din cauza situaţiei dezastruoase în care ajunsese la finalul anilor 90 ca urmare a creditelor neperformante acordate în agricultură sub presiunea guvernelor.

„Jim Stewart este o parte importanta din istoria ultimilor 20 de ani ai Raiffeisen Bank, dar si din istoria sistemului bancar si a pietei de capital din tara noastra, asa cum si Romania va face parte din inima lui pentru totdeauna. De deciziile strategice ale lui Jim in Raiffeisen Bank se leaga foarte multe realizari importante - de la fuziuni si achizitii pe piata locala, la atragerea de linii de finantare de la institutii financiare internationale, la liniile de garantare a imprumuturilor de la organisme internationale, la privatizari si cele mai importante IPO-uri de pe piata noastra. Pentru toate astea si multe altele ii suntem foarte recunoscatori si stim ca echipa si tara aceasta vor acea un loc aparte in inima lui, pentru totdeauna.”, a spus Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România.

Cu o experienţă de 24 de ani în domeniul financiar complex din New York, James Stewart, în poziţia de vicepreşedinte pentru Trezorerie şi Pieţe de Capital, s-a implicat activ în procesul de transformare al băncii, dar a fost şi un susţinător puternic al dezvoltării pieţei de capital din România.

„Cand am venit pentru prima data in Romania, nu stiam ca voi petrece 21 de ani din viata mea alaturi de o echipa exceptionala, de la colegii mei din consiliul de administratie la colegii din Divizia de Trezorerie si Piete de Capital si din intreaga organizatie. Nu pot vorbi despre realizarile mele, deoarece acestea nu sunt ale mele; acestea au fost intotdeauna un efort de echipa. Am asistat la dezvoltarea unor colegi, oameni cu care am lucrat mai mult de un deceniu si care au devenit lideri influenti care sustin echipe puternice. Proiectele de succes raman un punct de reper in istoria bancii, insa cresterea lor profesionala este cea mai mare realizare a mea, deoarece nimic nu ma face mai mandru decat sa vad o echipa invatand din experienta pe care am avut-o impreuna si folosind-o spre binele experientelor urmatoare. Am cea mai mare incredere ca atat Raiffeisen Bank, cat si Romania sunt pe drumul spre un viitor si mai luminos, in ciuda dificultatilor vremurilor.”, spune James Stewart.

James Daniel Stewart este vicepreşedintele Raiffeisen Bank România. El a lucrat la Yamaichi International, unde a gestionat activităţile dealerului principal din SUA ale companiei şi a fost vicepreşedinte şi manager al Departamentului de tranzacţionare a valorilor mobiliare ale guvernului SUA la NatWest Financial Market Group.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.7020
Diferență: -0,4805
Ieri: 4.7247
Azi: 5.8347
Diferență: -0,7873
Ieri: 5.8810
Azi: 4.7195
Diferență: -0,3905
Ieri: 4.7380