Bănci și Asigurări

Ce spune Sergiu Manea, CEO al BCR, despre obiectivele băncii, despre numărul 1 din piaţă şi despre piaţa bancară românească. Pentru mine ritmul OK de creştere este să dezvoltăm afacerile noastre ca număr şi volum peste creşterea PIB nominal. Dacă mă uit în bilanţul de corporate banking al BCR, din 2019 încoace am crescut anual peste creşterea PIB nominal

Ce spune Sergiu Manea, CEO al BCR, despre obiectivele...

Autor: Claudia Medrega

18.03.2024, 00:05 451

♦ „Bineînţeles că ne uităm foarte foarte atent la ce face numărul 1 din piaţă. Este o bancă extraordinară, care a avut o strategie de creştere şi are o strategie de creştere pe care a îndeplinit-o aşa cum vedeţi şi o face foarte, foarte bine. Este clar că în momentul în care bilanţul nostru este la 105-110 mld. lei şi bilanţul numărului 1 este la 170 mld. lei ne uităm să înţelegem ce avem de făcut, ce putem face mai mult. Ne uităm cu atenţie la ce fac bine şi încercăm să avem o identitate şi story-ul nostru prin care să continuăm să creştem. Este clar că până acum nu ne-am uitat la achiziţii“ ♦ Piaţa bancară din România are în continuare potenţial de creştere mare, existând şi zone neexplorate, după cum reiese din declaraţiile şefului BCR.

BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active, urmăreşte creşterea finanţării companiilor peste avansul produsului intern brut (PIB) nominal, după cum reiese din declaraţiile lui Sergiu Manea, CEO al băncii, care a menţionat că este absolut critic ca BCR să crească atât din punctul de vedere al numărului de relaţii de afaceri pe care le are, cât şi din punctul de vedere al adâncimii acelor relaţii.

„Pentru mine ritmul Ok de creştere mi se pare în continuare să putem să dezvoltăm afacerile noastre în termen de număr şi de volum peste creşterea produsului intern brut nominal. Nu în zona de retail, pentru că acolo importantă este sănătatea financiară a unui individ, a fiecărei gospodării. Dacă mă uit în corporate banking, în bilanţul de corporate banking al BCR, eu pot să spun că bilanţul nostru acolo, din 2019 încoace a crescut în fiecare an peste creşterea produsului intern brut nominal. Deci nu peste produsul intern brut real, ci peste produsul intern brut nominal. Şi nu a crescut numai din mărimea volumului la nivel de un credit, ci din creşterea relaţiilor de creditare. Practic, relaţiile noastre de creditare au crescut cu 25% aproape de atunci şi până acum, şi au crescut şi volumele noastre. Şi asta ne-a ajutat să creştem peste creşterea produsului intern brut nominal în fiecare an“, a explicat şeful BCR într-o întâlnire cu jurnaliştii la Poiana Braşov.

Şeful BCR nu a indicat nicio cifra privind ritmul cu care BCR vrea să crească creditarea în 2024, conform bugetului, şi nici proiecţii pentru viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO