Bănci și Asigurări

Steven van Groningen, Raiffeisen Bank: Am depăşit cu bine o perioadă de doi ani într-o conjunctură absolut nouă în lume, pandemia de COVID-19. Din păcate, acum avem în faţă o altă situaţie şi mai imprevizibilă, conflictul din Ucraina

Steven van Groningen şeful Raiffeisen Bank:
Vom rămâne acelaşi partener de încredere pentru clienţii noştri, atât în vremuri bune, cât şi în perioade cu provocări şi incertitudine“, mai transmite Raiffeisen.

Steven van Groningen şeful Raiffeisen Bank: Vom rămâne acelaşi partener de încredere pentru clienţii noştri, atât în vremuri bune, cât şi în perioade cu provocări şi incertitudine“, mai transmite Raiffeisen.

Autor: Claudia Medrega

04.03.2022, 08:30 153

♦ Capitalizarea şi lichiditatea Raiffeisen sunt la niveluri foarte solide, ceea ce o poziţionează foarte bine în contextul turbulent de piaţă pe care îl traversăm ♦ Rata de adecvare a capitalului este 21%, mult peste nivelul minim solicitat, creditele neperformante sunt la niveluri scăzute, sub media pieţei, iar raportul credite/depozite de 65% şi ponderea activelor lichide în bilanţ de peste 40%, ceea ce conferă o poziţie de lichiditate foarte solidă, susţine banca ♦ Raiffeisen a obţinut un profit de 788 mil. lei în 2021, cu 22% peste  2020.

Raiffeisen Bank, subsi­dia­ra de pe piaţa lo­cală a grupului aus­triac cu acelaşi nume, a raportat pentru anul 2021 un profit net de 788 mil. lei (160 mil. euro), în creştere cu 22% faţă de câştigul înregistrat în 2020, de 644 mil. lei. Creşterea profitului s-a bazat pe avansul puternic al activităţii de credi­ta­re din 2021, atenţia sporită acordată cos­turilor operaţionale şi un profil de risc semnificativ îmbunătăţit al clien­ţilor băncii, după cum a transmise Raiffeisen Bank. Astfel, profitul Raif­fei­sen Bank re­vine pe o pantă ascen­dentă, după ce în 2020 a fost afec­tat de pan­demia de COVID-19, înre­gis­trând o scădere cu 17% faţă de anul 2019.

„Am depăşit cu bine o perioadă de doi ani într-o conjunctură absolut nouă în lume, pan­demia de COVID-19. Din pă­cate, acum avem în faţă o altă situaţie şi mai impre­vi­zibilă, conflictul din Ucraina“, a spus Steven van Groningen, preşedinte & CEO Raif­fei­sen Bank. El a explicat că majorarea pro­fitului Raiffeisen Bank a fost direct in­flu­enţată de implicarea băncii în spri­ji­nirea eco­nomiei româneşti, a clien­ţi­lor şi a parte­nerilor, dar şi de compor­ta­mentul de plată foarte bun al clienţilor pe par­cursul anului 2021, peste aşteptările băn­cii. „Portofoliul de credite nete al băn­cii a crescut în 2021 cu 14%, avem un ra­port credite/depozite de 65% şi o ren­ta­bi­litate a capitalului (RoE) de 15%. Acestea sunt rezultate foarte bune şi sunt mândru de echipa noastră“, mai spune şeful Raiffeisen Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO