Bănci și Asigurări

Ştiri pe scurt - Bănci şi asigurări - 30 septembrie 2010

Autor: Ciprian Botea

29.09.2010, 23:05 14

City Insurance vrea să-şi dubleze afacerile la 15milioane de euro

City Insurace, companie specializată pe asigurările de călătorieşi de garanţii, estimează că va subscrie până la sfârşitul anuluiprime brute de 15 mil. euro, în creştere cu 124% faţă de 2009.Peste 85% din afacerile companiei ar urma să fie generate deactivitatea pe piaţa italiană, unde asigurătorul activează în baza"paşaportului european", a declarat Nicolae Muşat, directorulgeneral al City Insurance. Printre acţionari se numără o firmăînregistrată în Italia şi persoane fizice. În primele şase luni,asigurătorul a subscris prime brute în valoare de 6,7 mil. euro,nivel similar cu cel înregistrat pe întreg anul 2009. În prezent,încearcă să-şi dezvolte afacerile pe segmentul auto după ce în 2009a obţinut licenţa pentru a emite poliţe RCA. Compania vrea săajungă la 40 de agenţii până în decembrie faţă de zece în prezentşi să crească numărul angajaţilor de la 60 la 150 de persoane.Investiţia în dezvoltarea reţelei teritoriale este estimată la500.000 de euro.

Emporiki intră în lupta pentru depozitestabile

Emporiki Bank, filiala locală a băncii elene care face parte dingrupul francez Crédit Agricole, a lansat o ofertă de depozite înlei cu dobânzi majorate cu câte 0,1 puncte procentuale la prima şila a doua reînnoire. La depozitele pe trei luni banca plăteşte 8%pe an, dobânda urcând apoi la 8,1% şi respectiv la 8,2% pe an. Încazul depunerilor pe o lună dobânda porneşte de la 7,8% şi ajungela 8% la a doua reînnoire. Oferta este valabilă pentru depoziteledeschise până la sfârşitul lui noiembrie. Cea mai mare dobândă latrei luni este în prezent de 8,5% pe an, la Millennium Bank. La olună, Emporiki are cea mai ridicată dobândă.

Eximbank vinde informaţii comerciale şi despre companiistrăine

Banca de stat Eximbank a extins de la 51 la 76 numărul ţărilorpentru care furnizează informaţii despre riscul de ţară şi aintrodus un sistem de abonamente cu informaţii comerciale desprecompanii din străinătate. Sunt disponibile mai multe tipuri deabonamente prin care o firmă poate primi informaţii desprepotenţiali parteneri de afaceri. Banca promite scurtarea până la ozi a duratei de procesare a solicitărilor abonaţilor. Rapoarteleelaborate includ analize financiare şi recomandări privind pragulde siguranţă până la care compania respectivă poate încheiatranzacţii comerciale pe credit.

Grupaj realizat de Ciprian Botea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO