Bănci și Asigurări

Surpriză pe piaţa bancară. Raiffeisen Bank International, acţionarul majoritar al băncii comerciale Raiffeisen Bank România, intră pe piaţa locală şi cu o bancă digitală. Raiffeisen Digital Bank îşi începe activitatea cu un produs de cont curent destinat doar persoanelor fizice

Concurenţă pe piaţa românească între subsidiare ale aceluiaşi grup bancar austriac

Raiffeisen Digital Bank AG este o filială deţinută în proporţie de 100% de către grupul austriac Raiffeisen Bank International AG.

Raiffeisen Digital Bank AG este o filială deţinută în proporţie de 100% de către grupul austriac Raiffeisen Bank International AG.

Autor: Mircea Nica

12.05.2023, 06:37 5444

♦ Oferta de cont curent actuală se concentrează pe acoperirea funcţiilor de bază, pe care majoritatea clienţilor le doresc şi le folosesc zilnic, inclusiv deschiderea rapidă şi complet digitalizată a unui cont curent, cu un card de debit digital Visa Gold, care poate fi conectat instant la portofele digitale, potrivit informaţiilor transmise de Raiffeisen Digital Bank 

♦ Raiffeisen Bank International este prezentă în România cu banca comercială universală Raiffeisen Bank România, a cincea cea mai mare bancă după active de pe piaţa locală.

O nouă subsidiară a Raiffeisen Bank International îşi face loc pe piaţa bancară românească, Raiffeisen Digital Bank lansând primul produs de cont curent digital, pentru care susţine că nu percepe taxe de cont, comisioane de transfer sau taxe la bancomate, potrivit informaţiilor transmise de Raiffeisen Digital Bank.

„Suntem încântaţi să putem oferi clienţilor români servicii bancare digitale simple şi facem astăzi primul pas lansând contul curent digital, care vine cu costuri zero percepute de bancă şi cu o aplicaţie mobilă uşor de utilizat“, declară Sorin Stanciu, country manager al Raiffeisen Digital Bank pentru România.

Oferta de cont curent actuală se concentrează pe acoperirea funcţi­ilor de bază, pe care majoritatea clienţilor le doresc şi le folosesc zilnic, inclusiv deschiderea rapidă şi complet digitalizată a unui cont curent, cu un card de debit digital Visa Gold, care poate fi conectat instant la portofele digitale, conform informaţiilor transmise de bancă. Astfel, pot fi cumpărate bunuri sau pot fi retraşi bani doar cu ajutorul telefonului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO