Bănci și Asigurări

Tiberiu Maier, Signal Iduna Asigurare Reasigurare: Rata noastră de creştere pentru 2023 faţă de 2022 va fi de două cifre, nu mă aştept să fie mai mică

ZF Bankers 2023, Ziua 3

Tiberiu Maier, Signal Iduna Asigurare Reasigurare: Rata...

Autor: Ramona Cornea

28.06.2023, 12:12 80

Tiberiu Maier, preşedintele Directoratului companiei Signal Iduna Asigurare Reasigurare, afirmă că rata de creştere a companiei sale în 2023 faţă de 2022 va fi una de două cifre.

„Rata noastră de creştere pentru 2023 faţă de 2022 va fi de două cifre, nu mă aştept să fie mai mică. Trebuie să ne uităm şi din ce vine această creştere, există o creştere care va fi generată de actualizarea preţurilor, în special din inflaţie financiară, inflaţie medicală, în funcţie de cum se aplică pe fiecare linie în parte, dar va fi şi creştere generată de clienţi noi”, a spus Tiberiu Maier în cadrul evenimentului ZF Bankers 2023, ziua 3.

Ce a mai spus Tiberiu Maier în cadrul evenimentului ZF:

·       Ambiţiile sunt de creştere pe mai multe arii. Avem acum şi cele două companii pe care trebuie să le integrăm în grupul Signal Iduna, mă refer la fostele companii Ergo pe care le-am achiziţionat.

·       În continuare, motorul nostru pe piaţa din România rămâne partea de asigurări de sănătate, unde se generează o creştere ca urmare a nevoii crescute a populaţiei din România. A fost o lecţie foarte importantă ceea ce am învăţat după pandemie. S-a schimbat integral comportamentul asiguraţilor noştri, comportamentul tuturor românilor pentru că observăm o rată de utilizare a serviciilor medicale mult mai mare numai în mediul privat, cât şi în mediul public, unde vedem cum vin valuri în spitale, în camerele de urgenţă ca urmare a efectelor generate de pandemie.

·       Creşterea este un fapt ce se va întâmpla anul acesta, cu siguranţă rămâne întrebarea cum creştem. Cred că la momentul de faţă este foarte uşor să creşti în România, indiferent de aria de business, dar creşterea trebuie să fie ponderată cu ceea ce returnăm clienţilor şi acţionariatului.

·       Provocările cred că le cunoaştem cu toţii, sunt provocări legate de mediul economic, sunt mari şanse ca anul 2023 să fie unul în care să avem un foarte mare grad de suspendare a unor companii, în special cele mici şi mijlocii. Vedem că se întâmplă acest lucru, un lucru care va avea efect şi în mediul asigurărilor. Vedem provocări legate de creşterile de preţuri şi atunci cred că trebuie să ne uităm la anul 2023 şi ca un an al provocărilor, nu numai ca la un an al oportunităţilor.

·       Dacă ne uităm la mediul în care se poziţionează asigurătorii de sănătate, vom vedea că limita de deductibilitate nu mai este suficientă astfel încât să încurajeze în continuare creşterea nivelului de acoperire, creşterea serviciilor medicale. Cred că pe o perioadă de următorii 3-4 ani, dublarea acestei limite ar fi suficientă, adică să ajungem la un nivel de cel puţin 800 de euro pe linia de asigurări de sănătate. Discutăm şi despre crearea un cadru care să permită deductibilitatea pe partea de asigurări de viaţă pentru a susţine această creştere, dacă discutăm despre gap-ul de protecţie.

·       Nu dorim paşi de gigant în România, aşteptăm să se termine această efervescenţă cu privire la RCA, ne dorim pentru că suntem afectaţi şi noi. În ultimii doi ani, focusul a fost preponderent îndreptat spre RCA, avem nevoie şi de focus îndreptat spre dezvoltarea celorlalte linii de business – locuinţe, sănătate, asigurări de viaţă. Focus trebuie să fie din toate direcţiile.

·       Nu putem să definim RCA-ul ca fiind o oportunitate pentru noi. Este un război de supravieţuire pentru jucătorii din această piaţă şi de trecere peste bariera profitabilităţii. Dar nu spunem nu niciodată la o posibilă dezvoltare a businessului pe piaţa din România. Aşteptăm modificările din septembrie, vedem cum se aşază piaţa şi dacă este stabilă, prin prisma grupului de a face business, dacă un domeniu care devine stabil şi predictibil, disponibilitatea de a investi este 100%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO