Bănci și Asigurări

Topul asigurătorilor după despăgubirile plătite. Asigurătorii au plătit despăgubiri de peste 4,6 mld. lei pe asigurări generale în 9 luni/2023, plus 6%. Groupama a plătit cel mai mult, fiind lider şi în topul despăgubirilor, dar a rămas şi cu suma cea mai mare după plată, fiind urmată de Allianz-Ţiriac şi Omniasig

Topul asigurătorilor după despăgubirile plătite....

Autor: Mircea Nica

06.03.2024, 16:40 118

Groupama şi Allianz-Ţiriac au rămas cu o valoare cumulată de peste 3 mld. lei după plata despăgubirilor pe zona asigurărilor generale în 9 luni/2023 ♦  După plata despăgubirilor, toţi asigurătorii care activează pe zona asigurărilor generale au rămas cu 6,2 mld. lei, sumă pe care a trebuit să o gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative.

Asigurătorii care activează pe zona asigurărilor generale au plătit despăgubiri de 4,6 mld. lei în primele nouă luni din 2023, cu 6% mai mult faţă de 9 luni/2022, rămânând la finalul lunii septembrie cu 6,2 mld. lei după plata acestor despăgubiri, sumă pe care au trebuit să o gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile administrative, potrivit datelor ASF şi calculelor ZF.

Groupama Asigurări, liderul întregii pieţe a asigurărilor, a preluat conducerea şi în cazul clasamentului celor mai mari companii de asigurări în funcţie de despăgubirile plătite pe zona asigurărilor generale în primele nouă luni din 2023, consemnând un avans consistent de 69% faţă de primele nouă luni din 2022, până la 1,17 mld. lei. La finalul lunii septembrie 2023, compania a rămas după plata despăgubirilor cu peste 1,65 mld. lei, sumă pe care a trebuit să o gestioneze în vederea acoperirii rezervelor tehnice, cedarea în reasigurare şi cheltuielile admi­nistrative.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO