Bănci și Asigurări

Topul despăgubirilor plătite pe zona asigurărilor de viaţă în S1/2022. BCR Asigurări de Viaţă preia conducerea clasamentului, urmat de NN Asigurări de Viaţă şi Metropolitan Life

Topul despăgubirilor plătite pe zona asigurărilor de...

Autor: Mircea Nica

08.12.2022, 00:05 171

♦ Companiile de asigurări au plătit despăgubiri pe zona asigurărilor de viaţă de 823,7 mil. lei în S1/2022, cu 51% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut ♦ Aproximativ jumătate din despăgubiri, respectiv 409 mil. lei, s-au plătit pentru poliţele de asigurări de viaţă şi anuităţi, legate de fonduri de investiţii.

BCR Asigurări de Viaţă preia conducerea clasamentului realizat în funcţie de despăgubirile plătite de companiile de asigurări de viaţă în prima jumătate a anului 2022, ajungând la o valoare cu 253% mai mare faţă de prima jumătate a anului trecut, până la 283,2 mil. lei, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în ra­portul privind evoluţia pieţei asigu­rărilor în primul semestru (S1) al anului 2022.

În ceea ce priveşte volumul subscrie­ri­lor, BCR Asgiurări de Viaţă a consemnat un avans de 53%, până la un volum al pri­melor de 346 mil. lei în prima jumătate a anului 2022. Prin urmare, diferenţa dintre subscrieri şi despăgubiri ajunge la 63 mil. lei, aceasta fiind suma cu care compania rămâne pentru a o folosi în direcţia cheltuielilor administrative şi a rezervelor.

A doua companie cu cea mai mare valoare a despăgubirilor plătite pe zona asigurărilor de viaţă este NN Asigurări de Viaţă, companie care a condus acest top în ultimii ani. NN Asigurări de Viaţă a ajuns la o valoare de despăgubirilor plătite în prima jumătate a anului 2022 de 274,5 mil. lei, consemnând un avans de 21% faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO