Bănci și Asigurări

UBS a raportat marţi a doua pierdere trimestrială consecutivă, după preluarea rivalului Credit Suisse. Gigantul elveţian de averi a raportat o pierdere netă de 279 milioane de dolari în ultimul trimestru din 2023, deşi banca a produs un profit anual de 30 de miliarde de dolari

UBS a raportat marţi a doua pierdere trimestrială...

Autor: Ştefan Stan

06.02.2024, 08:10 547

UBS a raportat marţi a doua pierdere trimestrială consecutivă, în condiţiile în care costul salvării Credit Suisse a afectate rezultatele sale şi a intrat în anul crucial al integrării fostului său rival, scrie FT. 

Administratorul elveţian de averi a raportat o pierdere netă de 279 milioane de dolari în ultimul trimestru din 2023, deşi banca a produs un profit anual de 30 de miliarde de dolari, care s-a datorat aproape în întregime unui câştig contabil pe care l-a obţinut la preluarea Credit Suisse.

UBS a precizat că intenţionează să reintroducă dividendele de 0,70 dolari pe acţiune în luna mai şi să răscumpere acţiuni în valoare de până la 1 miliard de dolari în 2024, sub rezerva aprobării acţionarilor. Banca şi-a pus în pauză returnările de capital atunci când a acceptat să cumpere Credit Suisse în martie anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO