Bănci și Asigurări

UniCredit Leasing ia 38,5 mil.dolari de la divizia de investiţii a Băncii Mondiale pentru finanţarea IMM-urilor

UniCredit Leasing ia 38,5 mil.dolari de la divizia de...

Autor: Roxana Rosu

19.10.2017, 12:37 438

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale, a acordat un împrumut de 150 milioane de lei (aproximativ 38,5 milioane dolari) companiei UniCredit Leasing Corporation, pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).

”Acest acord de împrumut va permite UniCredit Leasing să deservească mai bine societăţile de dimensiuni mai mici care au nevoie să-şi modernizeze mijloacele fixe. Împrumutul face parte din strategia IFC de a conlucra cu băncile şi cu instituţiile financiare din regiune pentru a le consolida capacitatea de acordare de împrumuturi companiilor din sectoarele dezavantajate”, se arată într-un comunicat al IFC. 

Acesta este primul împrumut pe care IFC îl acordă în monedă locală unei societăţi de leasing pentru a sprijini dezvoltarea sustenabilă a pieţei de leasing din România, eliminând în acelaşi timp riscul valutar. Leasingul constituie o alternativă atractivă pentru IMM-uri, în special pentru societăţile mici şi cele înfiinţate de puţin timp, care nu pot obţine împrumuturi bancare datorită lipsei unui istoric de creditare.

„UniCredit Leasing Corporation are în prezent o strategie de sprijinire a societăţilor comerciale de dimensiuni mai mici din România,” a declarat Mircea Cotigă, CEO al UniCredit Leasing. „Prin acest nou împrumut, se întăreşte angajamentul nostru pe termen lung pentru încurajarea acestui segment. În lunile care vor urma, ne vom concentra pe o creştere sustenabilă şi sănătoasă pe piaţa locală şi pe diversificarea în continuare a portofoliului de produse pentru IMM-uri.”

UniCredit Leasing şi-a consolidat anul trecut primul loc din piaţă şi a finanţat bunuri în valoare de 1,57-1,62 mld. lei (350-360 mil. euro), potrivit estimărilor ZF

Piaţa leasingului este dominată de subsidiarele băncilor cu o cotă cumu­la­tă de 81% din total, urmate de firmele captive producătorilor cu o cotă de 14% şi de companiile de leasing independente, cu 5%.

Pentru piaţa leasingului financiar, anul 2017 are toate şansele să fie mai bun decât 2016, cei mai mulţi jucători din piaţă estimând o creştere de cel puţin 15%, până la 2,3 miliarde de euro, în acest an. Aşteptările privind creş­te­rea volumului finanţărilor vin în contextul în care anul trecut a fost cel mai bun an de după criză pentru industria de leasing, cu finanţări în valoare de 2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO