Bănci și Asigurări

UniCredit România prelungeşte cu încă şapte ani contractul de închiriere pentru sediul central din Bulevardul Expoziţiei, proiect de birouri aflat în portofoliul Globalworth

UniCredit România prelungeşte cu încă şapte ani...

Autor: Cristina Bellu

12.09.2023, 12:49 245

Globalworth, principalul investitor imobiliar în zona de birouri din Europa Centrală şi de Est, anunţă prelungirea contractului de închiriere cu UniCredit România pentru UniCredit HQ. 

Astfel, clădirea monument din Bulevardul Expoziţiei, care în urmă cu un deceniu a fost clasată pe locul 17 în topul celor mai impresionante bănci din lume din punct de vedere arhitectural, va continua să găzduiască birourile UniCredit în România până după 2030, spun oficialii Globalworth. 

Proiectul a intrat în portofoliul Globalworth în 2014, în urma unei tranzacţii de 43 mil. euro şi este ocupat în totalitate de instituţia bancară, ca unic chiriaş. 

„Împreună cu UniCredit modelăm o parte din viitorul bancar şi angajamentul faţă de comunităţile din România“, spune Ema Iftimie, head of leasing la Globalworth România.  

Repartizată pe 16 etaje supraterane, clădirea UniCredit HQ reprezintă un punct important de reper în partea de nord a Bucureştiului, fiind situată strategic pe Bulevardul Expoziţiei, în Piaţa Presei Libere.

UniCredit controlează pe piaţa locală UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing, UniCredit Insurance Broker.

La 30 iunie 2023, Grupul UniCredit îşi desfăşura activitatea prin intermediul sediului central din Bucureşti şi prin reţeaua sa formată din 168 sucursale/Banca 166 agenţii (31 decembrie 2022: Grupul 164 sucursale/Banca 162 sucursale) deschise pe teritoriul României.

Administrat de peste 250 de profesionişti în Cipru, Guernsey, Polonia şi România, valoarea combinată a portofoliului Globalworth este de 3,1 miliarde euro, la 30 iunie 2023.

Aproximativ 96,9% din portofoliu este în active care generează venituri, predominant în sectorul de birouri, şi închiriate unei game diversificate de peste 700 de corporaţii naţionale şi multinaţionale.

În Polonia, Globalworth este prezent în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice, în timp ce în România, activele sale acoperă Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Piteşti, Arad, Oradea şi Târgu Mureş.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO