Bănci și Asigurări

Uniqa a înregistrat o scădere de 1,6% a subscrierilor pe segmentul asigurărilor generale şi de 10% la asigurările de viaţă în primele 8 luni din 2020. Paul Cazacu, CFO: Pentru anul viitor, creşterea estimată este de 7-8%

Paul Cazacu, CFO al Uniqa Asigurări
Asigurările non-auto au crescut cu 15%, înregistrând un volum al primelor brute subscrise de 24 mil. euro, semnificativ peste planul asumat pentru acest an. Evoluţia vânzărilor de asigurări generale este în linie cu strategia asumată, definită de creşterea pe segmentele profitabile şi îmbunătăţirea rezultatelor în zona asigurărilor auto.

Valentin Coroiu, CEO-ul Uniqa Asigurări de Viaţă
Ne aşteptăm ca asigurările de viaţă să continue trendul pozitiv înregistrat în ultimele două luni, pe parcursul cărora vânzările au revenit la evoluţia înregistrată înainte de starea de urgenţă, astfel încât estimăm că vom încheia anul 2020 cu rezultate situate aproape de cifrele anului 2019.

Paul Cazacu, CFO al Uniqa Asigurări Asigurările non-auto au crescut cu 15%, înregistrând un volum al primelor brute subscrise de 24 mil. euro, semnificativ peste planul asumat pentru acest an. Evoluţia vânzărilor de asigurări generale este în linie cu strategia asumată, definită de creşterea pe segmentele profitabile şi îmbunătăţirea rezultatelor în zona asigurărilor auto. Valentin Coroiu, CEO-ul Uniqa Asigurări de Viaţă Ne aşteptăm ca asigurările de viaţă să continue trendul pozitiv înregistrat în ultimele două luni, pe parcursul cărora vânzările au revenit la evoluţia înregistrată înainte de starea de urgenţă, astfel încât estimăm că vom încheia anul 2020 cu rezultate situate aproape de cifrele anului 2019.

Autor: Mircea Nica

12.10.2020, 17:15 240

♦ „Apreciem că operaţiunile Uniqa în România, însumând atât activitatea de asigurări generale, cât şi de viaţă, vor creşte anul viitor cu 7-8%“, sunt de părere Paul Cazacu, CFO al Uniqa Asigurări, şi Valentin Coroiu, CEO al Uniqa Asigurări de Viaţă.

Uniqa Asigurări, companie de asigu­rări generale de pe piaţa românească, parte a gru­pului austriac cu acelaşi nume, a înre­gistrat în primele opt luni din 2020 o scădere cu 1,7% a vânzărilor comparativ cu aceeaşi pe­rioadă a anu­lui trecut, în timp ce Uniqa Asi­gurări de Viaţă, companie parte a ace­luiaşi grup, a înche­iat primele opt luni cu o scă­dere a sub­scri­erilor de 10%, după cum au de­clarat Paul Cazacu, CFO al Uniqa Asigu­rări şi Valentin Coroiu, CEO al Uniqa Asigurări de Viaţă, pentru ZF.

„În timp ce portofoliul de asigurări auto s-a restrâns cu 12,3%, respectiv 3 mil. euro, asi­gurările nonauto au crescut cu 15%, înre­gis­trând un volum al primelor brute subscrise situat la nivelul de 24 mil. euro, semnificativ peste planul asumat pentru acest an. Evoluţia vânzărilor de asigurări generale este în linie cu strategia asumată, definită de creş­terea pe segmentele profitabile şi îmbu­nătăţirea rezultatelor în zona asigurărilor auto“, a spus Paul Cazacu, CFO al Uniqa Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO