Bănci și Asigurări

Unu din trei clienţi ai BCR a luat anul trecut un credit ipotecar în lei

Unu din trei clienţi ai BCR a luat anul trecut un credit...

Autor: Cătălina Butan

17.02.2014, 20:29 197

BCR, cea mai mare instituţie de credit de pe piaţă, a înregistrat pe parcursul anului 2013 o creştere de peste patru ori a soldului creditelor ipotecare acordate în lei, potrivit datelor transmise de bancă. „BCR a înregistrat o creştere semnificativă a numărului solicitărilor clienţilor pentru creditele în lei destinate investiţiilor imobiliare. Unu din trei clienţi ia un credit în lei de la BCR pentru cumpărarea unei locuinţe”, afirmă reprezentanţii băncii.

BCR a redus costul creditelor acordate în cadrul Programului Prima casă, prin reducerea marjei de dobândă pentru clienţii care îşi încasează sau care vor încasa salariul în cont la BCR la 2%, dobânda efectivă ajungând la 5,68%. Cel mai mare creditor al României a decis în octombrie 2012 să-şi schimbe radical strategia de vânzare a creditelor ipotecare, mizând pe finanţările în lei. Doar clienţii care realizează venituri în euro pot accesa împrumuturi în valută.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO