Bănci și Asigurări

Urmează ZF Asigurări, miercuri 28 iunie. Cât de atractivă mai este piaţa asigurărilor pentru jucătorii noi care vor să intre

Urmează ZF Asigurări, miercuri 28 iunie. Cât de...

Autor: Mircea Nica

22.06.2023, 00:07 135

Conferinţa ZF Asigu­rări, aflată la a doua ediţie, în cea de-a treia zi din cadrul ZF Ban­kers Summit 2023, care va avea loc miercuri 28 iunie, îşi propune să dezbată, printre altele, şi perspectiva intrării unor noi jucători pe piaţă, cât de atractivă mai este piaţa asigurărilor din România, având în vedere dominanţa asigu­ră­rilor RCA, ce urmăresc noii jucători şi dacă este mai uşor ca asigurătorii străini să vândă poliţe de asigurare pe piaţa locală prin paşaportul european.

Prăbuşirea fostului lider al pieţei City Insurance în septembrie 2021 a fost momentul pe care piaţa îl pre­co­niza de ceva vreme, iar după ce s-a ma­terializat, companii precum Axeria Iard şi Hellas Direct, care sunt pre­zente pe piaţa locală prin intermediul paşaportului european, au captat deja din clienţii rămaşi în urmă din zona RCA. Întrebarea este dacă în continuare piaţa mai este atractivă şi pentru alţi jucători, având în vedere că din nou o companie care era lider pe zona RCA, Euroins, s-a prăbuşit.

Pe lângă zona RCA, jucători in­ternaţionali vând asigurări prin inter­mediul brokerilor de asigurare, ve­nind pe piaţa locală cu produse de asi­gurare pe care jucătorii locali nu le oferă sau nu le-au creat încă. În aces­te condiţii, este nevoie ca jucători noi să intre pe piaţă cu produse noi pe care clienţii asigurătorilor le solicită sau va trebui ca jucătorii locali să se mobilizeze pentru a-şi diversifica şi mai mult portofoliile, este una dintre temele de discuţii care vor fi aborda­te în cadrul conferinţei ZF Asigurări.

Cum îşi vor gestiona asigurătorii activitatea în continuare, pe ce se vor concentra în anul 2023, care sunt per­spectivele pieţei, ce ar însemna pen­tru piaţă un nou val de jucători noi, cât de diversificate sunt portofoliile asigurătorilor acum şi ce rămâne de făcut pentru a creşte şi mai mult gra­dul de cuprindere a asigurărilor în România, sunt doar câteva dintre în­trebările care vor face subiectul dis­cu­ţiilor în cadrul ZF Asigurări mier­curi 28 iunie, în cea de-a treia zi din cadrul ZF Bankers Summit 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO