Urmează ZF Bankers 2018, 4-5 iulie: De ce economia creşte mai repede decât sectorul bancar? Unde este ruptura?

21 iun 2018 Autor: Cristian Hostiuc

Din 2012 încoace, economia României a avut creşteri importante, culminând cu 7% în 2017, fără dezechilibre majore care să pună în pericol stabilitatea imediată a economiei şi a mediului de business.

Deşi economia a crescut destul de sustenabil, sistemul bancar românesc a crescut mult mai puţin, intermedierea finan­ciară, chiar reducându-se. Pon­derea activelor bancare în PIB este de sub 50%, în condiţiile în care în toate ţările foste comu­niste ponderea depăşeşte chiar nivelul de 100%. În Uniunea Europeană, ponderea băn­cilor în PIB este de 3,5 ori mai mare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

 
Cuvinte cheie:
crestere
, economie
, sectorul bancar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide