Bănci și Asigurări

Valentin Anghel, CEO al AVBS Credit: „Indiferent cât de valoros este leul şi cât de puternic este euro, în general, cea mai bună monedă pentru un credit ipotecar este moneda în care îţi încasezi veniturile“

Valentin Anghel, CEO al AVBS Credit: „Indiferent cât...

Autor: Mircea Nica

05.02.2024, 00:00 136

Indiferent cât de valoros este leul şi cât de puternic este euro, în general, cea mai bună monedă pentru un credit ipotecar este moneda în care îţi încasezi veniturile, deoarece doar astfel te poţi proteja de riscul schimbului valutar, a transmis Valentin Anghel, CEO şi fondator al AVBS Credit, într-un comunicat. O persoană care are salariu în euro poate opta fără probleme pentru creditul ipotecar în euro sau  lei.

Însă cel care îşi încasează salariul în lei este indicat să obţină un credit ipotecar tot în lei, astfel încât să nu sufere dificultăţi în achitarea ratelor din cauza schimbului valutar fluctuant. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că pentru un credit ipotecar în euro, gradul de îndatorare este mai mic, iar avansul este mai mare decât la creditul ipotecar în lei. Creditul ideal se stabileşte în funcţie de profilul de creditare al clientului, corelat cu mai multe oferte bancare.

Indiferent cât de valoros este leul şi cât de puternic este euro, în general, cea mai bună monedă pentru un credit ipotecar este moneda în care îţi încasezi veniturile, deoarece doar astfel te poţi proteja de riscul schimbului valutar, a transmis Valentin Anghel, CEO şi fondator al AVBS Credit într-un comunicat. O persoană care are salariu în euro poate opta fără probleme pentru creditul ipotecar în euro sau  lei.

Însă cel care îşi încasează salariul în lei este indicat să obţină un credit ipotecar tot în lei, astfel încât să nu sufere dificultăţi în achitarea ratelor din cauza schimbului valutar fluctuant.

Trebuie să ţinem cont şi de faptul că pentru un credit ipotecar în euro, gradul de îndatorare este mai mic, iar avansul este mai mare decât la creditul ipotecar în lei. Creditul ideal se stabileşte în funcţie de profilul de creditare al clientului, corelat cu mai multe oferte bancare. Doar cu ajutorul unui broker de credite profesionist poate cineva să identifice şi să obţină creditul ipotecar potrivit cu adevărat contextului său financiarî, a mai transmis Valentin Anghel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO