Bănci și Asigurări

Vanzarile Grawe au urcat cu 30% in primul semestru

14.08.2008, 19:21 13

Grawe, unul dintre cei mai mari jucatori din piata asigurarilor de viata, a incheiat primul semestru cu afaceri de 68,3 milioane de lei (18,7 milioane de euro), in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Primele brute subscrise in aceasta perioada reprezinta 67% din totalul subscrierilor realizate anul trecut. Daunele nete platite de companie in primele sase luni au fost de 2,2 milioane de lei (circa 600.000 de euro).
"Din totalul primelor subscrise, asigurarile de viata detin o pondere de 95%, restul de 5% fiind reprezentat de asigurari de persoane, altele decat cele de viata. Preconizam ca acest raport sa suporte modificari in cursul anului viitor, urmare a faptului ca in cursul anului 2008 Grawe a lansat doua noi produse de asigurare de viata de tip unit linked. Pana la sfarsitul anului 2009 aportul planificat al acestor produse la primele brute subscrise este de 30%", au declarat oficialii Grawe.
Asigurarile unit-linked sunt polite de viata legate de fonduri de investitii, care plaseaza cea mai mare parte din prima platita de client in aceste fonduri, iar restul banilor sunt folositi pentru acoperirea riscului asigurat. Pe piata asigurarilor unit-linked mai activeaza companiile ING Asigurari, Allianz-Tiriac, Interamerican, AIG Life, Generali, KD Life sau Aviva. De la inceputul acestui an Grawe a deschis sase noi agentii si puncte de lucru si urmeaza sa mai deschida patru, pentru a ajunge la 42 de unitati teritoriale pana la sfarsitul anului.
Grawe si-a propus sa ramana in top cinci pe piata asigurarilor de viata, dupa ce si anul trecut a ocupat locul cinci. Compania urmareste insa si dezvoltarea pe asigurari generale prin intermediul unei achizitii, fiind in cautarea unor tinte de preluare. Recent, Grawe a facut un audit in vederea preluarii la asiguratorul Asito Kapital, insa ulterior a anuntat ca tranzactia nu va mai avea loc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO