Bănci și Asigurări

Vienna Insurance Group, grup austriac prezent şi în România, vrea să preia 35% din holdingul maghiar VIG Magyarország Befektetesi, deţinut de holdingul de stat maghiar Corvinus

Vienna Insurance Group, grup austriac prezent şi în...

Autor: Mircea Nica

23.11.2023, 00:04 82

Vienna Insurance Group (VIG) a semnat un contract de cumpărare pentru a achiziţiona 35% din holdingul maghiar VIG Magyarország Befektetesi Zrt., care este deţinut în prezent de holdingul de stat maghiar Corvinus.

După finalizarea tranzacţiei, participaţia VIG în Holding va creşte de la 55 la 90%, Corvinus va păstra un pachet de doar 10%. Sub rezerva aprobării de către Banca Naţională a Ungariei, închiderea tranzacţiei este de aşteptat să aibă loc la sfârşitul lunii noiembrie 2023, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul VIG. 

„În Ungaria, ca şi în toate ţările noastre, urmărim o strategie de piaţă pe termen lung. Odată cu răscumpărarea, subliniem angajamentul nostru pe termen lung faţă de piaţa maghiară şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm parteneriatul strategic cu guvernul maghiar“, a transmis Hartwig Löger CEO al Vienna Insurance Group.

VIG, prezent pe piaţa din România prin intermediul companiilor Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a finalizat în iunie 2023 achiziţia companiilor de asigurări Aegon din România şi Polonia. VIG anunţa noiembrie 2020 că vrea să cumpere operaţiunile asigurătorului olandez Aegon. Însă, pe parcursul procesului de obţinere a aprobărilor tranzacţia a fost blocată de Ungaria la început de 2022, dar ulterior Comisia Europeană a concluzionat că decizia Ungariei de a se opune achiziţiei încălcă regulamentul european. 

În martie 2022, Vienna Insurance Group a achiziţionat companiile maghiare ale grupului olandez Aegon. Holdingul VIG Magyarország Befektetesi Zrt. a fost înfiinţată pentru a conduce companiile maghiare VIG, în care statul maghiar deţine un pachet de 45%. Corvinus International Investments Zrt., o societate de administrare a investiţiilor a statului maghiar, continuă să deţină un pachet de 10% din holdingul maghiar. Părţile au convenit să nu dezvăluie preţul de cumpărare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO