Bănci și Asigurări

VIG se întreabă retoric: „Dacă Asirom nu ar fi avut bunăvoinţa să «ia» businessul RCA al Astra, cine l-ar fi luat?“

VIG se întreabă retoric: „Dacă Asirom nu ar fi avut...

Autor: Anelis Baciu

27.09.2016, 00:07 2385

Decizia Asirom de a miza pu­ternic pe vânzarea de poliţe auto obligatorii (RCA) a fost o decizie corectă, în condiţiile nivelului de tarifare după falimentul Astra Asi­gu­rări, consideră reprezentanţii gru­pu­lui austriac Vienna Insurance Group (VIG).

„Dacă ne uităm în piaţă, nu sunt foarte multe companii dornice să preia riscul pe segmentul RCA. După falimentul Astra Asigurări o bună parte din businessul acesteia a mers la Asirom. Dacă Asirom nu ar fi avut bunăvoinţa să preia businessul Astra, cine l-ar fi luat?! România are nevoie de jucători puternici pe acest business. Dacă jucătorii mari ar ieşi, cine ar mai rămâne pe acest segment de afaceri? A fost o decizie corectă a Asirom, în condiţiile actuale de tarifare şi având în vedere potenţialul de cross selling pe care îl are“, a de­cla­rat Roland Groll, membru în Con­siliul Director al Vienna Insu­rance Group (VIG), grup austriac care deţine două companii de asi­gurări generale - Asirom şi Omniasig - şi o companie de asigurări de viaţă, BCR Viaţă, pe piaţa românească.

După falimentul Astra Asigurări, VIG prin intermediul Asirom a devenit cel mai mare jucător din piaţa RCA, cu afaceri de peste 661 de milioane de lei la finalul primului semestru al acestui an şi o cotă de piaţă de peste 20% pe RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO