Bănci și Asigurări

Volksbank vrea sa-si dubleze cota de piata. De la 1% la 2%

28.11.2002, 00:00 17

Volksbank Romania intentioneaza sa-si dubleze in 2003 cota de piata din punct de vedere al activelor si al depozitelor atrase. In plus, banca isi va extinde reteaua teritoriala cu inca 4 sucursale, urmand ca numarul acestora sa ajunga la 12.
Totalul activelor estimate de banca pentru anul 2003 este de 150 de milioane de euro, valoare cu 35% mai ridicata decat cea de la sfarsitul anului 2002 cand se asteapta atingerea unui nivel a activelor de 110 milioane de euro.
"Pentru anul viitor, ne propunem sa atingem o cota de piata de 2% din punctul de vedere al activelor, iar ca total al depozitelor o cota de 2-3%, comparativ co o pondere de 1%, cat este in prezent", a afirmat Laurentiu Mitrache, vicepresedintele Volksbank Romania.
Banca isi propune, de asemenea, ca volumul total al creditelor sa ajunga la 100 de milioane de euro, la finele anului viitor, mai mult cu 30% fata de nivelul pe care il va inregistra la sfarsitul anului 2002. Principale programe prin care Volksbank acorda credite sunt programul de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii in colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si cu Fondul Romano-German.
Conducerea bancii intentioneaza sa lanseze, in primele luni ale anului 2003, si o serie de noi produse si servicii, care vizeaza atragerea comerciantilor pentru acceptarea cardurilor si a cecurilor, precum si un serviciu de internet-banking destinat persoanelor fizice si juridice.
Presedintele bancii, Wolfgang Mayer, estimeaza ca in urma intregii strategii numarul clientilor va creste anul viitor, conform estimarilor conducerii, de la 12.000 la 20.000, iar numarul cardurilor emise de Volksbank va ajunge la 7.000, in crestere cu peste 50% fata de 2002.
Volksbank intentioneaza, de asemenea, sa deschida anul viitor patru sucursale, situate in Constanta, Baia Mare si Bucuresti (doua unitati), reteaua teritoriala fiind extinsa de la opt unitati la 12.
Volksbank Romania a fost infiintata in anul 2000, ca filiala a grupului Osterreichische Volksbanken AG, fiind concentrata pe segmentul firmelor mici si mijlocii si al persoanelor fizice, mai ales prin acordarea de credite pentru consum.



Un nou credit in palmares
Ca parte a strategiei viitoare banca acorda persoanelor fizice, incepand de la sfarsitul lunii noiembrie, credite in valoare de maxim 70 de milioane pentru cheluieili curente, singura garantie solicitata fiind prezentarea unei adeverinte de salariu de la locul de munca, a mai adaugat  Mayer.
Valoarea creditului este cuprinsa intre 10 milioane de lei si 70 de milioene de lei. Imprumurul se acorda in lei, fara giranti si fara obligatia achitarii unui avans. Dobanda practicata in prezent pentru acest tip de credit este de 32% pe an, in cazul in care salariul solicitantului va fi virat intr-un cont deschis la banca, si de 37% pe an, in caz contrar.
Creditul poate fi folosit, printre altele, pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata, pentru calatorii, plata studiilor, achizitionarea de masini second-hand sau cumpararea de cadouri cu ocazia sarbatorilor. "Segmentul de piata vizat prin acordarea acestui credit este reprezentat de persoanele cu venit mediu", a spus Mitrache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO