Special

ZF Analiza de luni. În ce investesc producătorii de medicamente: cercetarea, extinderea şi modernizarea fabricilor, noi medicamente pe liniile de producţie iau din bugetul de investiţii zeci sau chiar sute de milioane de lei

Autor: Georgiana Mihalache

27.05.2024, 00:07 79

Circa 300-350 de milioane de lei sunt investiţiile pe care le au în plan doar în 2024 şase producători mari de medicamente cu fabrici în România, din estimările ZF Banii merg în dezvoltarea şi modernizarea platformelor industriale care produc zilnic tratamentele care ajung la pacienţii români sau pe pieţele externe.

Producţia locală de medicamente începe să prindă gustul investi­ţiilor în ultimii ani, iar pe lista de obiective intră tot mai des cer­cetarea şi schimbul de echipa­mente cu unele mai noi. În plus, în ultimii ani am avut şi deschideri de noi fabrici sau proiecte noi în derulare.

Zona de sustenabilitate şi eficienţă ener­getică iese din „hârtii“ şi devine con­cretă prin dezvoltarea unor parcuri fotovoltaice care să mai reducă din presiunea costurilor. Acestea îi ajută pe producători să fie mai eficienţi, să fabrice mai mult.

Ziarul Financiar a adunat planurile a şase fabrici de medicamente mari din ţară şi bugetele de investiţii, care cumu­lează la o primă vedere circa 300-350 mil. lei pentru anul în curs. Demersul este unul pur jurnalistic şi include planurile trans­mise de com­pa­nii, însă nu este unul exhaustiv. În in­dus­tria de medicamente activează şi produ­cători de talie medie sau mică, fiecare cu investiţiile proprii, în funcţie de nevoi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24