Bănci și Asigurări

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac: Cred că Allianz-Ţiriac se află acum în cel mai bun punct din istoria de 30 de ani în România

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac: Cred că...

Autor: Mircea Nica

27.05.2024, 00:07 554

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigu­rător din piaţa româ­nească, a încheiat anul 2023 cu subs­crieri de 3,5 mld. lei, în creştere cu 21%, şi cu un profit net de 346 mil. lei, cu 44% mai mare decât în 2022, în timp ce portofoliul rămâne echilibrat, RCA-ul având o pondere de aproape 50%. Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac, susţine că societatea se află în cel mai bun punct din istoria de 30 de ani în România, cu o rată combinată a da­unelor de 97,4% pe RCA, însem­nând că segmentul este unul profitabil.

„La nivel de profitabilitate, am raportat un rezultat net de 346 mil. lei, în creştere cu aproximativ 44% faţă de 2022, ceea ce ne permite consolidarea capitalului şi continuarea investiţiilor pentru îndeplinirea planurilor de dezvoltare şi susţinere a economiei româneşti. Cred că Allianz-Ţiriac se află, în acest moment, în cel mai bun punct din istoria de 30 de ani în România“, a spus Virgil Şoncutean într-un interviu pentru ZF.

El a mai explicat că în anul 2024 compania se va concentra mai mult pe zona asigurărilor de viaţă, având în vedere deficitul tot mai mare de protecţie a populaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24