Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Distribuitorul de carburanţi JT Grup Oil începe pe 28 mai un IPO de 14 mil. euro. Preţul din ofertă va fi de 6,5 lei pe acţiune, cu discount de 16% în primele cinci zile

Bursă. Distribuitorul de carburanţi JT Grup Oil începe...

Autor: Cristina Bellu

27.05.2024, 00:07 797

28,5% din capitalul JT Grup Oil va fi listat la Bursa de la Bucureşti sub simbolul JTG.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul privind oferta publică iniţială de vânzare a 10 milioane de acţiuni în vederea listării JT Grup Oil, companie de distribuţie de carburanţi din Năvodari, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, piaţa AeRO.

Oferta se va derula în perioada 28 mai - 10 iunie, iar intermediarul este Interdealer Capital Invest. Odată cu deschiderea ofertei publice în cadrul sistemului multilateral operat de Bursa de Valori Bucureşti, acţiu­nile vor fi tranzacţionate sub simbolul „JTG“, anunţă compania. În urma listării, capitalul social al JT Grup Oil urmează să se majoreze cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care grupul intenţionează să o investească în noi proiecte şi tehnologii pentru eficientizarea opera­ţiunilor şi în dezvoltarea şi extinderea gamei de servicii.

„Prin listarea pe piaţa bursieră vom majora capitalul social cu aproximativ 14 milioane de euro, sumă pe care o vom aloca în dezvoltarea unor noi linii de business“, punctează Bogdan Aldea, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi directorul general al JT Grup Oil S.A.

„Pe lângă distribuirea de dividende sub formă de numerar, avem în plan, în cazul în care performanţele înregistrate anual ne vor permite acest lucru, şi distribuirea dividendelor sub formă de acţiuni gratuite.“

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro