Companii

Apar rezultatele marilor companii pe anul 2023: Retailerul Mega Image a ajuns la afaceri de aproape 10 mld. lei, după o creştere de 13% anul trecut. În aceeaşi perioadă, profitul a înregistrat un salt de 56%

Mega Image are aproape 1.000 de supermarketuri şi magazine de proximitate.

Mega Image are aproape 1.000 de supermarketuri şi magazine de proximitate.

Autor: Cristina Roşca

01.06.2024, 12:23 211

Profitul companiei a crescut de circa patru ori mai rapid decât vânzările, iar asta într-o perioadă în care inflaţia a rămas ridicată, la circa 7% la finalul anului trecut  Scumpirile au mâncat din puterea de cumpărare a românilor în ultimii doi ani  „Inflaţia costurilor şi a preţurilor, scăderea puterii de cumpărare a oamenilor şi criza pieţei muncii reprezintă cele mai mari provocări pe piaţa de retail“, spun reprezentanţii Mega Image.

Lanţul de supermarketuri şi magazine de proximitate Mega Image, deţinut de grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, a închis anul trecut cu afaceri de circa 9,9 mld. lei, cu 13,4% mai mari decât în 2022, arată calculele ZF reali­zate pe baza datelor transmise de companie. În aceeaşi perioadă, profitul net al reţelei a urcat la un pas de 220 de milioane de lei, versus aproape 140 de milioane de lei în 2022, ceea ce înseamnă o creştere de 56%.

Profitul companiei a crescut de circa patru ori mai rapid decât vânzările, iar asta într-o perioadă în care inflaţia a rămas ridi­cată, la circa 7% la finalul anului trecut. Scum­pirile au mâncat din puterea de cum­pă­rare a românilor în ultimii doi ani, dar nu din marja retailerilor precum Mega Image.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24