Bănci și Asigurări

Volksbank vrea să strângă mai multe depozite şi promite clienţilor plata lunară a dobânzii

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

14.01.2014, 20:43 1277

Clienţii Volksbank, un jucător de top zece din sistemul bancar, pot alege să încaseze lunar dobânda aferentă depozitelor constituite pe trei, şase sau 12 luni. Rata dobânzii porneşte de la 4,25% pe an la lei în cazul depozitelor pe trei luni şi ajunge la 4,55% pe an în cazul sumelor depuse pe 12 luni. Clienţii care constituie depozite prin internet banking primesc un bonus de 0,15 puncte procentuale peste dobânda standard.

„Avem cazuri de clienţi care au economii semnificative şi pentru care dobânzile joacă un rol important în traiul de zi cu zi. Aceştia pot beneficia acum de rate mai avantajoase la maturităţi de 6-12 luni şi în acelaşi timp de un cash-flow lunar“, afirmă Marius Istrati, şef departament management produse persoane fizice în cadrul Volksbank.

Noul produs de economisire a fost lansat în contextul în care banca intenţionează să-şi reducă raportul credite/depozite – aflat în prezent la 300%. Volksbank s-a bazat în trecut exclusiv pe finanţare de la banca-mamă din Austria şi ajunsese la începutul crizei la un raport credite/depozite de 600-700%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO