Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2023. Henk Paardekooper, First Bank: Dacă ne uităm la mediile europene este interesant că numărul IMM-urilor la o mie de locuitori în România este încă mic faţă de media europeană. Deci există spaţiu pentru creştere. Dacă companiile au un plan care poate fi finanţat, băncile sunt acolo

Henk Paardekooper

Henk Paardekooper

Autor: Mircea Nica

17.07.2023, 16:45 106

Nu aş spune că suntem într-o criză, poate o recesiune tehnică în Europa, dar preţurile energiei scad, inflaţia scade uşor, piaţa muncii este sănătoasă, deci nu este o recesiune, doar o cerere mai mică pe anumite segmente din cauza acestui ciclu, a declarat Henk Paardekooper în cadrul ZF Bankers Summit 2023.

Numărul IMM-urilor la o mie de locuitori în România este încă mic faţă de media europeană, ceea ce înseamnă că există în conti­nuare spaţiu pentru creştere, a spus Henk Paardekooper (foto), executive president, First Bank, în cadrul eveni­mentului ZF Bankers Summit 2023.

„Companiile iau bani pentru capital de lucru şi capital de investiţii. Focusul nostru este pe zona de micro şi IMM. Dacă ne uităm la mediile europene este interesant faptul că numărul IMM-urilor la o mie de locuitori în România este încă mic faţă de media europeană. Cred că este o treime din media europeană, deci există spaţiu pentru creştere. Dacă firmele au un plan care poate fi finanţat băncile sunt acolo. Este vorba de informaţie, clarificare, explicaţii, transparenţă şi încredere, iar noi pe aceste lucruri ne concentrăm“, susţine Henk Paardekooper.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO