Bănci și Asigurări

ZF IMM’23. Alexandru Duna, OTP Bank: Finanţăm orice zonă de activitate. Anul trecut a fost un boom pe zona de real estate, iar astăzi ne uităm către zona de producţie şi în special către agricultură

ZF IMM’23. Alexandru Duna, OTP Bank: Finanţăm orice...

Autor: Cristina Bellu

24.04.2023, 16:40 144

Alexandru Duna, directorul Direcţiei Commercial în cadrul OTP Bank România, sucursala locală a grupului ungar OTP Bank, susţine că instituţia pe care o reprezintă poate să finanţeze businessuri care acoperă orice zonă de activitate din economie, chiar dacă unele dintre acestea prezintă un grad de risc mai mare.

“Finanţăm orice zonă de activitate. Bineînţeles că unele prezintă grad de risc mai mare, iar altele sunt mai uşor de cuantificat din perspectiva riscului, dar nu avem neapărat definită o piedică pentru un anumit sector de activitate. Anul trecut a fost un boom pe zona de real estate, iar astăzi ne uităm către zona de producţie, şi în special către agricultură”, a spus Alexandru Duna în cadrul conferinţei ZF IMM’23, organizată luni de Ziarul Financiar.

Alte declaraţii:

♦ Luând în considerare fenomenul social şi economic din ultimii trei ani, am ajuns la concluzia că serviciile integrate pe care le putem livra, şi partea de digitalizare, reprezintă elemente importante în susţinerea antreprenorilor. De exemplu, deschiderea de cont curent full online sau în cazul întreprinderilor mici posibilitatea de a accesa credite 100% online. În plus, serviciile integrate precum POS-urile, mai nou sunt puse la dispoziţia consumatorului prin telefon. Cumva am venit în întâmpinarea antreprenorilor şi prin soluţii digitalizate, dar şi prin soluţii integrate.

♦ Oferim şi partea de leasing, şi partea de factoring, care în perioada crizei cred că a făcut diferenţa din perspectiva sustenabilităţii ciclului de colectare, un element foarte important. Pe de o parte rata creditelor neperformante din economie a scăzut în ultimii trei ani, iar pe de altă parte capacitatea de colectare a cash-ului din perspectivă client furnizor s-a îmbunătăţit. Progresul legat de sustenabilitatea antreprenoriatului local s-a vaăzut în ultimii ani şi lucrul acesta a adus şi valoare adăugată brută pentru anumite industrii, şi cred că acesta este trendul care trebuie să continue.

♦ Dezvoltăm şi partea de finanţări verzi, un subiect important. Dacă este bine înţeles, iar legislaţia este bine transpusă atît la nivel european, dar mai ales la nivel naţional, se pot face paşi importanţi în această direcţie. Avem o economie care poate să crească foarte bine în următorii ani, dar trebuie să reuşim să acţionăm foarte bine ca parteneri şi consilieri financiari pentru partenerii noştri.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO