Bănci și Asigurări

ZF Live. Lucian Ivan, global head of talent la Revolut: Suntem 120 de angajaţi în România la Revolut şi până la finalul anului vom ajunge la 240. Căutăm oameni care pot rezolva probleme. Backgroundul lor este important, dar nu este factorul determinant

ZF Live. Lucian Ivan, global head of talent la Revolut:...

Autor: Alexandra Matei

01.11.2023, 18:00 587

Revolut are peste 7.500 de angajaţi în 47 de ţări, dar cele mai mari centre, cu peste 1.000 de angajaţi, sunt în Polonia, Portugalia şi Spania România, deşi are încă un număr mic de angajaţi în comparaţie cu aceste ţări, este una dintre cele mai importante pieţe prin prisma numărului mare de utilizatori  În România sunt peste 3 milioane de clienţi, acesta fiind al doilea portofoliu ca mărime din piaţa globală şi primul portofoliu din Uniunea Europeană.

Revolut, fintech-ul care ope­rează în baza unei licenţe oferite de Banca Lituaniei şi care se află în prezent în proces de certi­ficare la BNR, îşi propune să ajungă anul acesta la 240 de angajaţi în România. Echipa Revolut de pe piaţa locală numără astăzi 120 de oameni, iar candidaţii către care se uită compania, spune Lucian Ivan, global head of talent la Revolut, sunt oameni cu sau fără experienţă, care pot rezolva proble­me, backgroundul lor fiind un factor important, dar nu unul determinant.

„Mergem după top 3% talente din lume, iar România este o piaţă foarte interesantă pentru noi din perspectiva asta. Atunci când angajăm, ne uităm la factori precum problem solving. Candidaţii trebuie să rezolve o problemă de proces. Spre exemplu, ei pot primi un brief cu un proces care produce un rezultat nepotrivit, ineficient şi trebuie să îmbunătăţească respectivul proces. Ne interesează să vedem dacă oamenii pot vedea problema în ansamblu. Backgroundul este important, dar nu este factorul determinant”, a spus el la emisiunea online de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO