Burse - Fonduri mutuale

10 companii listate la BVB intră de la 1 septembrie în indicii MSCI Frontier şi MSCI Romania. Cât mai e până la promovarea în indicii pentru pieţe emergente. Listarea Hidroelectrica a crescut şansele României de promovare la piaţă emergentă şi de către MSCI

10 companii listate la BVB intră de la 1 septembrie în...

Autor: Tibi Oprea

15.08.2023, 07:30 891

Momentan, doar FTSE Russell ne consideră piaţă emergentă „Şansele vor mai creşte odată cu majorarea ponderii în indicii MSCI Frontier“, spune un broker.

De la 1 septembrie 2023, investitorii străini care urmăresc indicii MSCI Frontier şi MSCI Romania vor putea lua expunere pe încă zece companii listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Ca urmare a includerii lor, poziţia României în aceşti indici se va consolida de la 12 la 22 de companii.

Indicele MSCI Romania Small Cap măsoară performanţa segmen­tului de acţiuni de dimensiuni mici de pe piaţa românească, în timp ce indicele MSCI Frontier Markets Small Cap reflectă reprezentarea acţiunilor de dimensiuni mici din 28 de ţări clasificate ca pieţe fron­tiere de către MSCI. Ce înseamnă asta?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO