Burse - Fonduri mutuale

Doar 10 fonduri de obligaţiuni din cele 64 străine şi locale vândute în România au randamente pozitive în ultimul an. Podiumul este ocupat de ESPA Bond Inflation Linked, Certinvest Obligaţiuni şi ESPA Reserve Dollar EUR

Doar 10 fonduri de obligaţiuni din cele 64 străine şi...

Autor: Tibi Oprea

28.04.2022, 07:00 364

Din rândul celor 64 de fonduri de obligaţiuni şi instru­mente cu venit fix străine (43) şi locale (21) distribuite în România, doar 10 afi­şează randamente pozitive în ultimele 12 luni încheiate la 31 martie 2022, care nu trec de 7%, potrivit datelor agregate de ZF de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Obligaţiunile au pierdut din tracţiune în ultima vreme în principal din cauza inflaţiei, care nu mai acoperă dobânzile, dar şi în contextul vremurilor incerte. Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina s-au remarcat retrageri inclusiv pe obligaţiunile corporative listate la Bursa de Valori Bucureşti, în special pe cele negarantate.

Şi activele fondurilor de obligaţiuni străine şi locale au scăzut cu circa 9% în primele două luni ale acestui an, la 14 miliarde de lei, în timp ce numărul investitorilor în cele locale s-a redus cu 3.873, la 254.877.

ASF nu a publicat încă raportul aferent primului trimestru din 2022, care cuprinde şi evoluţiile lunii martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO