Burse - Fonduri mutuale

30.000 de investitori s-au repezit in fondurile mutuale

08.06.2009, 17:04 18

Activele celor mai mari zece fonduri mutuale aproape ca s-au dublat pana la un record 1,2 mld. lei (285 mil. euro) anul acesta, principalele performere fiind fondurile monetare ale BCR si Raiffeisen, care si-au majorat activele cu 400 mil. lei (95 mil. euro).

Intrarile nete record inregistrate de BCR Monetar si Raiffeisen Monetar anul acesta au ridicat cele doua fonduri pe primele doua pozitii in clasamentul celor mai mari fonduri, cu active nete cumulate de peste 550 mil. lei la inceputul lunii iunie. Activele BCR Monetar, administrat de Erste Asset Management, au crescut cu 225 mil. lei in 2009, in timp ce activele Raiffeisen Monetar au crescut cu 176 mil. lei. Cresteri semnificative au mai inregistrat BCR Obligatiuni si Simfonia 1, fondul administrat de BRD, care au strans impreuna circa 88 mil. lei. In total, cele patru fonduri au atras in acest an aproape 30.000 de investitori noi, in conditiile in care la sfarsitul lui 2008 numarul total de investitori in fonduri mutuale era putin peste 90.000.
"Ascensiunea fondurilor monetare si de obligatiuni s-a datorat in mare parte atentiei pe care bancile au inceput sa o acorde distributiei de fonduri, dar si administratorilor care si-au dat seama ca aceasta clasa de risc (n.red. - scazut) este cea care se vinde", a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management (RAM).
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO