Burse - Fonduri mutuale

51 de companii au spus adio bursei prin delistare

51 de companii au spus adio bursei prin delistare

Autor: Ioana Tudor

12.09.2014, 00:05 552
Un număr de 51 de societăţi, cu o valoare totală de 135,2 mil. lei (30,6 mil. euro), s-au retras anul acesta de la tran­zacţionare. Două companii au fost listate pe piaţa prin­ci­pală şi restul de 49 pe secţiunea RASDAQ, piaţă de unde au dis­părut aproximativ 4.800 de firme în ultimii 14 ani.
 
De pe piaţa principală au ieşit anul acesta producătorul de substanţe chimice Chimopar Bucureşti (simbol bursier CPR) şi producătorul de contoare Contor Group (CGC), cu o capitalizare cumulată de 24,6 mil. lei. Pe piaţa prin­ci­pală sunt tranzacţionate în prezent acţiunile a 83 de com­panii, a căror capitalizare cumulată este de 132,9 mld. lei, în scădere cu aproape un miliard de lei comparativ cu anul trecut.
 
Cea mai nefericită delistare a fost cea a producătorului de con­toare Contor Group, retras de la tranzacţionare pe 15 august. Contor a intrat în faliment anul acesta cu datorii de 32,8 mil. lei, mare parte din sumă fiind datorată ING Bank. Contor înregistra la finele lunii iunie pierderi de aproximativ 1,4 mil. lei.
 
Firma s-a listat la bursă în de­cembrie 2008, în plină criză finan­ciară, printr-o ofertă prin care a atras 12 mil. lei de la inves­ti­tori. Contor Group a intrat în fa­liment după ce nu a găsit niciun investitor care să preia pa­che­tul majoritar de acţiuni şi nici nu a reuşit să îşi redreseze si­tuaţia financară după ce a fost în insolvenţă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO