Burse - Fonduri mutuale

A început procedura de compensare la Harinvest. Păgubiţii pot depune cererile de despăgubire

A început procedura de compensare la Harinvest....

Autor: Roxana Pricop

18.09.2014, 10:57 368

Fondul de Compensare a Investitorilor (FCI) a anunţat în acestă dimineaţă că a deschis procedura de compensare a clienţilor păgubiţi de fosta societate de brokeraj Harinvest.

Investitorii pot, începând de astazi, 18 septembrie, să depună cereri de compensare la administratorul judiciar AMT Servicii Insolvenţă, situat în str. Unirii nr. 30, etaj 1, Mun. Craiova, jud. Dolj, după formatul pe care îl găsesc pe site-ul Fondului www.fond-fci.ro.

Aceasta este prima etapă în procedura de compensare Harinvest S.A. Plata compensaţiilor, în limita plafonului legal de 20.000 de euro, se va efectua în cel mai scurt timp posibil, după aprobarea listei de plată de către Fond, a anunţat Fondul.

Investitorii care se consideră îndreptăţiţi la compensare pot formula Cereri de compensare. Cererile de compensare vor fi adresate numai pe formularul pus la dispoziţie de Fond, care poate fi descărcat de pe site-ul Fondului (www.fond-fci.ro, Secţiunea Compensarea Investitorilor/Cazuri de compensare/Harinvest, sau poate fi ridicat de la Administratorul Judiciar.

Cererile de compensare se vor depune la sediul Administratorului Judiciar, însoţite de documentele menţionate în formularul Cererii de compensare, începând cu data de 18 septembrie. Termenul de depunere nu trebuie să depăşească 30 zile de la data publicării Tabelului definitiv al creanţelor în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Cererile de compensare vor fi onorate de către Fond în lei, în limita echivalentului în lei a 20.000 de euro, la cursul practicat de Banca Naţională a României la data de 26.03.2014, respectiv 89.274 de lei.

Începerea plăţii compensaţiilor către investitorii îndreptăţiti se va efectua în cel mai scurt timp posibil, după aprobarea Listei de plată de către Fond, dar nu mai târziu de 3 luni de la respectiva dată. Plata compensaţiilor se va face în contul bancar al investitorului, comunicat în Cererea de compensare.

Potrivit celor mai recente informaţii primite de la reprezentanţii păgubiţilor, circa 85 de clienţi ai Harinvest au fost păgubiţi în total cu suma de 10 mil. lei (2,2 mil. euro). Fondul are rezerve de 3,6 milioane de euro. Legislaţia prevede că toţi păgubiţii care au de încasat sume de până la 20.000 de euro vor fi compensaţi integral de către Fond. Pentru ceea ce depăşeşte 20.000 de euro, păgubiţii se pot adresa instanţei de judecată până la întregirea sumelor pretinse.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO