Burse - Fonduri mutuale

A treia zi de corecţii la Bursa de Valori Bucureşti. Investitorii vând în aşteptarea unor concluzii la nivel internaţional

A treia zi de corecţii la Bursa de Valori Bucureşti....

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

11.12.2019, 18:38 679

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti au înregistrat scăderi miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în condiţiile în care investitorii locali şi-au vândut din deţineri în aşteptarea trecerii unei săptămâni ce are potenţialul să provoace scăderi generale pentru cotaţiilor bursiere.

Indicele BET s-a corectat în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii cu 0,69%, în condiţiile în care ordinele de vânzare au antrenat o lichiditate peste media zilnică înregistrată în acest an, rulajul fiind de 63,58 milioane de lei (13,3 milioane de euro). BET a închis şedinţa de miercuri la pragul de 9.810,25 de puncte, aceasta fiind a treia zi la rând de scăderi.

Investitorii ce activează în piaţa locală de capital au decis să-şi reducă din expunerea pe piaţa locală în contextul în care în această săptămână au loc atât reuniunile de politică monetară la Rezerva Federală (Fed) şi Banca Centrală Europeană (BCE), cât şi alegerile parlamentare din Marea Britanie de mâine. La acestea se adaugă posibilitatea ca administraţia Trump să impună pe 15 decembrie noi tarife pe importurile din China.

Parcursul pieţei locale se menţine solid în acest an, cu atingerea de noi maxime post-criză, iar atâta timp cât nu se înregistrează corecţii mai mari tendinţa ascendentă rămâne robustă.

Evoluţia pieţei locale a fost totuşi în contra tendinţei din pieţele externe, care înregistrau creşteri uşoare în general.

Din cadrul indicelui BET au fost doar două evoluţii pozitive miercuri, înregistrate de Fondul Proprietatea (FP) plus 0,42% şi OMV Petrom (SNP) plus 0,11%. La polul opus, acţiunile cu cea mai slabă evoluţie din BET au fost cele ale Alro (ALR), cu o scădere de 1,9%, Nuclearelectrica (SNN), care au pierdut 1,53% şi Electrica (EL), cu minus 1,79%.

Titlurile Banca Transilvania (TLV), care au scăzut cu 0,98%, au ocupat prima poziţie în topul celor mai tranzacţionaţi emitenţi, cu schimburi în valoare de 21,76 milioane de lei. Titlurile instituţiei bancare sunt urmate în clasamentul rulajelor de acţiunile Romgaz, cu 14,27 milioane de lei, şi OMV Petrom (SNP), cu tranzacţii în sumă de 6,18 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO