Burse - Fonduri mutuale

ABN Systems International propune acţionarilor dividende cu un randament de 2% şi 13 acţiuni gratuite la fiecare 10 deţinute

George Barbu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al ABN Systems International

George Barbu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al ABN Systems International

Autor: Roxana Rosu

24.03.2022, 12:53 269

ABN Systems International, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), propune acţionarilor un dividend de 0,105 lei pe acţiune şi 13 acţiuni gratuite la fiecare 10 deţinute. 

La preţurile de tranzacţionare de joi de la BVB, randamentul dividendelor este de circa 2%.

Propunerea Consiliului de Administraţie va fi supusă votului acţionarilor Adunării Generale Ordinare din 27 aprilie, iar plata dividendelor se va face la 15 iunie.

„Atingerea obiectivului nostru strategic, de a deveni prima companie IT&C din România listată în urma unui IPO, nu ar fi fost posibilă fără încrederea a peste 850 de investitori, pe care îi dorim aproape de noi şi pe viitor. Recompensarea şi motivarea investitorilor sunt aspecte esenţiale pentru succesul unui emitent pe piaţa de capital, pe care le-am avut în vedere încă de la redactarea prospectului de emisiune”, a declarat George Barbu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al ABN Systems International. „Acum a venit momentul să urmăm Politica de dividende asumată înainte de listare, propunând acordarea de dividende în numerar şi acţiuni gratuite, în condiţiile în care, în anul 2021, am înregistrat rezultate în creştere, atât în ceea ce priveşte cifra de afaceri, cât şi profitul companiei.“

Compania este deţinut de George Barbu şi Bogdan Remus Nedelea, cu caâte 42,5%, iar Ilie Nedelea deţine  9,4% din capital.

La începutul acestui an, ABN Systems International a încheiat prima Ofertă Publică Iniţială de pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, în urma căreia a atras 5,48 milioane de lei (1,10 milioane de euro), sumă care va fi utilizată pentru întărirea poziţiei pe pieţele externe pe care înregistrează deja vânzări, precum şi pentru accesarea de noi pieţe.

ABN Systems International, companie antreprenorială care distribuie produse şi accesorii IT&C şi deţinătoare a brand-ului Tellur, a început să vândă în Statele Unite în primul semestru al anului trecut şi estimează că până la finele acestui an vânzărille pe această nouă piaţă le-ar putea depăşi pe cele din Europa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO