Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii celui mai valoros producător de îmbrăcăminte de pe RASDAQ au decis transferul pe ATS

Acţionarii celui mai valoros producător de...

Autor: Ioana Tudor

27.12.2014, 16:17 573

Acţionarii producătorului de confecţii Braiconf Brăila (simbol bursier BRCR), cea mai valoroasă companie din industria producţiei de îmbrăcăminte de pe bursă, au decis transferul societăţii pe sistemul alternativ de tranzacţionare al bursei de la Bucureşti.

Braiconf are o capitalizare de 24 mil. lei şi este listată pe piaţa RASDAQ, care îşi va înceta existenţa la finele lunii octombrie a anului viitor. Toate firmele listate pe RASDAQ trebuie să decidă până la finele lunii februarie dacă se retrag de la tranzacţionare sau se transferă pe piaţa regular sau pe un sistem alternativ de tranzacţionare (ATS).

Potrivit celor mai recente raportări, Bank Julius Baer deţine 25% din capitalul societăţii, iar firma Electroargeş, 17,6% din titluri. Restul de 57% din acţiuni aparţine altor investitori de pe bursă.

Braiconf, cunoscută în special pentru cămăşile bărbăteşti, îşi vinde confecţiile sub brand propriu, însă are şi operaţiuni de prelucrare în lohn, sistem care presupune vânzarea produselor sub marca unei firme străine care face comanda. Compania brăileană avea la finele anului trecut o reţea proprie de distribuţie de 17 magazine, dintre care cinci situate în Bucureşti. La finalul anului trecut, societatea avea 937 de angajaţi.

Braiconf îşi achiziţionează ţesături şi accesorii de la firme din Italia, Austria sau Germania.

Acţionarii producătorului de îmbrăcăminte au aprobat pe 22 decembrie bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015. Compania se aşteaptă la venituri totale de 35,8 milioane de lei, în urcare cu 7,5% comparativ cu veniturile obţinute în 2013. Pe de altă parte, estimările privind câştigurile indică un profit brut de circa 813.700 lei pentru anul viitor, în scădere cu 67% faţă de rezultatul brut de anul trecut. Braiconf a încheiat primele nouă luni cu un rulaj mai mare cu aproape 6%, de 24,5 mil. lei, şi câştig net în creştere cu 15%, la circa 2 mil. lei.

La începutul lunii decembrie bursa de la Bucureşti a primit undă verde din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a relansa sistemul alternativ, iar noua platformă, denumită AeRO, se va lansa pe 25 februarie anul viitor prin debutul la tranzacţionare al mai multor companii în căutare de finanţare. AeRO este deschisă şi „rasdacelor” care decid să îşi continue existenţa pe bursă după desfiinţarea pieţei RASDAQ. Circa cincisprezece companii ale căror acţiuni se tranzacţionează pe această secţiune a bursei au decis pe final de an să se delisteze. Pe piaţa RASDAQ sunt prezente circa 900 de companii, cu o capitalizare cumulată de circa 7,5 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO