Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii companiei hoteliere Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră aprobă dividende de 3,2 mil. lei: randament de 6,3%

Acţionarii companiei hoteliere Turism, Hoteluri,...

Autor: Tibi Oprea

27.04.2020, 00:00 257

Acţionarii Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (simbol bursier EFO), administratorul mai multor spaţii de cazare în staţiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn şi Neptun, au aprobat în AGA repartizarea pe destinaţii a profitului net de 5,6 mil. lei din 2019, respectiv a sumei de 3,2 mil. lei sub formă de dividende, reprezentând un dividend brut de 0,0055 lei pe acţiune, potrivit unui raport la Bursă.

La preţul de închidere din şedinţa de vineri, randamentul unui dividend este de 6,3%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Dividendele vor fi plătite investitorilor din 31 august. De la începutul anului, acţiunile EFO înregistrează o scădere de 32,8%, pe fondul unui rulaj de 1 mil. lei, emitentul ajungând la 50,9 mil. lei capitalizare. Compania este controlată în proporţie de 77,7% de SIF Transilvania (SIF3).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO