Burse - Fonduri mutuale

Actionarii Flamingo trebuie sa recapitalizeze compania cu 7 mil. euro

Actionarii Flamingo trebuie sa recapitalizeze compania cu 7 mil. euro
17.08.2009, 19:28 26

Actionarii retailer-ului de IT&C Flamingo International (simbol bursier FLA) au aprobat in Adunarea Generala Extraordinara (AGEA) de ieri emisiunea a 290 mil. obligatiuni convertibile in actiuni, cu o valoare totala de 29 mil. lei (7 mil. euro), respingand astfel propunerea inaintata de fondul de investitii QVT de a dizolva societatea.

"Actionarii au respins propunerea fondului QVT de a dizolva compania, fara a aparea probleme din acest punct de vedere. Deocamdata este prea devreme pentru a putea spune cat de mult vor subscrie actionarii, insa lucrurile incep sa mearga intr-o directie buna. In plus, partenerii de afaceri ar trebui sa participe la redresarea Flamingo, tocmai pentru ca pe termen lung vor beneficia si ei de revenirea societatii", spune Dragos Simion, presedintele Flamingo.

Flamingo incearca sa atraga prin emisiunea de obligatiuni capitalul necesar depasirii perioadei mai putin bune prin care trece, asteptand astfel implicarea bancilor, a furnizorilor si a proprietarilor de spatii comerciale in procesul de recapitalizare al companiei. Capitalul atras din emisiunea de obligatiuni va fi folosit pentru obtinerea de fonduri in vederea sustinerii activitatii comerciale a companiei, putand servi atat pentru investitii, cat si pentru rambursari de datorii sau alte plati.

Emisiunea de obligatiuni se va desfasura in doua etape. Astfel, intr-o prima faza, actionarii vor putea subscrie obligatiuni proportional cu numarul de actiuni detinut la data de referinta. In cea de-a doua etapa, investitorii care doresc sa participe la oferta de vanzare vor putea subscrie numai in conditiile in care pachetul minim de obligatiuni pe care vor dori sa il achizitioneze se va ridica la cel putin echivalentul in lei a 50.000 de euro, dar nu mai putin de 250.000 de lei.

Obligatiunile pe care Flamingo doreste sa le emita au o maturitate de 5 ani, investitorii putand opta pentru conversia acestora in actiuni ale societatii. In conditiile in care investitorii decid conversia obligatiunilor in actiuni, acestia ar putea obtine un randament de 37,97% aferent dobanzii aplicate. Raportul de conversie este de cinci actiuni la o obligatiune. In conditiile in care obligatiunile nu vor fi convertite in actiuni, dobanda purtata de instrumentele financiare este de 10% pe an.

In plus, societatea doreste sa prelungeasca liniile actuale de finantare deschise la banci, cu pana la 10 mil. euro.

"Ne gandim sa ridicam nivelul actual al liniilor de finantare cu inca 10 mil. euro. Propunerea noastra nu a fost confirmata inca de catre banci, insa avem semnale pozitive din partea acestora. In prezent, liniile de finantare se ridica la circa 33 mil. euro", spune Simion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO