Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Fondului Proprietatea, chemaţi să voteze prelungirea mandatului administratorului cu încă patru ani

Acţionarii Fondului Proprietatea, chemaţi să voteze...

Autor: Eduard Ivanovici

17.08.2023, 17:15 1181

Franklin Templeton International Services, administratorul Fondului Proprietatea (simbol bursier FP), a convocat pe 25 septembrie  acţionarii companiei pentru a vota reînnoirea mandatului de administrator al grupului american pe o durată de patru ani. Noul mandat ar urma astfel să înceapă din primăvara lui 2024. 

„Aprobarea reînnoirii mandatului Franklin Templeton International Services (...) drept administrator unic al Fondului Proprietatea care exercită şi mandatul de administrator de fond de investiţii alternative al Fondului Proprietatea, pentru o durată de 4 (patru) ani începând cu data de 1 aprilie 2024 şi până în 31 martie 2028”, potrivit unui raport publicat la BVB. 

După ce Fondul Proprietatea a realizat cea mai mare ofertă publică iniţială a anului din Europa, de 1,9 miliarde de euro prin vânzarea participaţiei la Hidroelectrica, Franklin Templeton plănuieşte să reproducă modelul Fondului şi în alte părţi ale lumii – din Ucraina până în Africa de Sud. 

Administrat încă din 2010 de Franklin Templeton, FP deţine participaţii minoritare şi în alte companii, printre care 20% la Aeroporturi Bucureşti, 12% la Engie România şi 20% la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. 

Cu 6% s-au depreciat acţiunile Fondului anul acesta, pe un rulaj de 1,3 miliarde de lei. Prin comparaţie, indicele principal BET afişează un avans de 10% anul acesta. Compania este evaluată la circa 12 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO