Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii FP discută pe 22 noiembrie dacă prelungesc sau nu mandatul Templeton

Acţionarii FP discută pe 22 noiembrie dacă prelungesc...

Autor: Andrei Chirileasa

26.09.2013, 21:33 640

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) se vor întruni pe 22 noiembrie, în adu­narea generală a acţionarilor (AGA), pentru a hotărî da­că prelungesc mandatul de administrator al Frank­lin Templeton sau încep procedurile de selecţie a unui nou admi­nistrator, po­trivit convo­ca­torului AGA publicat joi pe bursă.

Mandatul Franklin Tem­pleton expiră în sep­tem­brie 2014, iar princi­palii acţionari ai FP, prin­tre care fondul de hed­ging american Elliott, care deţine 18% din ac­ţiuni, ar vrea să aducă un nou ad­mi­nistrator, potri­vit infor­ma­ţiilor care circulă în piaţă. Acţionarii FP ar purta deja discuţii în acest sens cu Blackrock, Morgan Stanley şi Deutsche Bank, dar asta nu înseamnă că aceste discuţii vor avea şi o finalitate.

Comitetul Reprezentanţilor FP s-a întru­nit ieri pentru a discuta forma în care va fi pusă pe ordinea de zi proble­ma prelungirii sau încetării mandatului de administrator al FP.

Acţionarii FP vor vota în AGA dacă aprobă sau nu prelungirea man­datului Franklin Templeton pentru încă 4 ani, începând cu 30 sep­tembrie 2014, sau dacă încep selecţia pentru un nou administrator, caz în care Comi­tetul Reprezen­tanţilor fon­du­lui va fi mandatat să organizeze selecţia.

Franklin Templeton administrează Fondul Proprietatea de la 30 sep­tembrie 2010.

Pe ordinea de zi a AGA este şi aprobarea reducerii cu 677 de milioane de lei a capitalu­lui social subscris al fon­dului de la 13,538 mi­liarde de lei la 12,861 mi­liarde de lei prin redu­cerea valorii no­minale a acţiunilor de la 1 leu la 0,95 lei. Diferenţa de 0,05 lei/acţiune le va fi plă­tită acţionarilor.

Fondul nu precizează cu exactitate în convocatorul AGA motivul pentru care vrea să reducă capitalul social.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO