Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii producătorului de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş au aprobat dividende cu 8% randament

Acţionarii producătorului de echipamente industriale...

Autor: Eduard Ivanovici

26.04.2023, 14:37 530

AAGES (simbol bursier AAG), producător de echipamente industriale din Târgu-Mureş, a anunţat la BVB modul de repartizare a profitului net înregistrat la finele anului trecut, respectiv 3,15 milioane de lei, cea mai mare parte urmând să meargă către acţionarii societăţii.

Mai exact, aceştia vor încasa dividende de trei milioane de lei. Dividendul brut pe acţiune ajunge la 0,3 lei, rezultând un randament de aproape 8% în funcţie de preţul actual de tranzacţionare de 3,8 lei, arată calculele ZF, bazate pe datele dintr-o hotărâre a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor AAGES.

Data aprobată de înregistrare este pe 17 mai, iar termenul ex-date este pe 16 mai. Plată dividendelor urmează să se realizeze pe 9 iunie.

Acţiunile AAG se tranzacţionează în creştere cu 12% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 3,3 milioane de lei. Cu o valoare de piaţă de circa 40 de milioane de lei, compania prezentă pe Piaţa Principală a BVB este controlată în proporţie de 55% de AAGES Head Invest Sângeorgiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO